| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 13:59 Заглавие: |
|
|
Момчета благодаря че се отзовахте!!!
То не било чак толкова проста работа както я мислех. Но пък и аз не смятам че съм гола вода. Занимавал съм се с предаватели. Правил съм разни УКВ радиомикрофони и една схемичка на УКВ предавател дето ме чуха на другия край на Бургас. Ама май няма да се захващам първо с предавателя. Едно че не ми се занимава с лицензи и изпити и второ че няма с кой да си говоря. Май ще ми е по интересно ако подслушвам само . Ще взема май да се помъча както казва eler да направя приемник а за по нататък ще видим.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 16:59 Заглавие: |
|
|
| Aко имаш радиоприемник за къси вълни е възможно някой от обхватите да покрива някой от радиолюбителските станции около 7, около 10, около 14, и около 21 MHz само че те са SSB и за да ги разбереш какво си говорят трябва да възстановиш носещата честота, а това става например като ползваш някоя от хармоничните на хетеродина на средновълнов приемник, като го доближиш достатъчно или свържеш евентуално към антената. Трябва да може да се настройва достатъчно плавно за да може да "уцелиш честотата" иначе не се разбира какво точно си говорят. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 17:28 Заглавие: |
|
|
After_Dark този брой го нямах . В събота или неделя ако ми остане време може да го нахвърля на една експериментална платчица да видя как върви.
slav4o.com аз с късите вълни на респрома мога да ги хвана ама както ти каза нищо няма да се разбира. Той обхвата му е от 5.8 до 12 MHz. Чувал съм че ставало със Селена или ВЕФ ама искали някаква преработка на трептящите кръгове. |
|
|
 |
|