|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 17:04 Заглавие: |
|
|
Имаш още време ама местата за началници вече са заети  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 23:52 Заглавие: |
|
|
Според мен,въпроса е разделен на две части:Както каза Божилов,на никого не му пука какво си завършил,важното е да показваш знания и РЕЗУЛТАТИ от работата си.Но това според мен е едната част на въпроса.Т.е.,когато си си"сам началник",клиентите/всичко се свежда до някакви клиенти/се интересуват единствено от качеството на твоя труд.Друг е въпроса,когато кандидатстваш някъде за работа ,и "в джоба си" държиш единствено добрите си способности,но без необходимия за съответната длъжност ценз.Без съответния ценз,е възможно да не ти се даде веднага шанс за "това работно място".И ако си съответно без "протекшън"-губиш,или чакаш.
Исках,само с две думи да кажа,че връзките са си все още ФАКТОР/за съжаление/.А иначе му казват "УМЕНИЕ ДА РАБОТИШ В ЕКИП".
Базирам разсъжденията си на впечатления от предприятето,в което работя. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 8:29 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | ...Исках,само с две думи да кажа,че връзките са си все още ФАКТОР/за съжаление/.А иначе му казват "УМЕНИЕ ДА РАБОТИШ В ЕКИП".... |
По-скоро "препоръки от доверени източници"
Което в интерес на истината не е лошо, доколкото съшите са обективни.
Относно образованието - търси се защото:
- навлизат много фирми с чуждестранно участие и мениджмънт
- защото в по-напредналите страни това се цени
- защото висшето образование малко или много дава повече дисциплина в начина на мислене
- защото ако студентът има желание (за съжаление понастоящем това се явява ключов фактор, т.к. лесно се изкарва и без желание) може да научи много неща, които иначе да ги учи на "самоучител" за двойно повече време
- защото в комбинация с горното може да се натрупат доста полезни контакти, както с преподаватели и "стари кучета" от областта, така и с колеги, които впоследствие може да бъдат полезни
П.С.: Тъй-като университетите в момента не могат да осигурят добра практическа база, една успоредно вървяща примерно сервизна дейност, заедно с образованието би била най-добрата комбинация. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 15:25 Заглавие: |
|
|
Не съм имал никакви конкректни предложения които да ме карат да съжалявам,че не съм със висше образование.Просто понякога ми писва да слушам около себе си реплики от рода :-Аз с моето висше образование и други подобни опити да ти дадат да разбереш,че са повече от теб.Общо взето комплексарска работа от тяхна страна. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2007 8:13 Заглавие: |
|
|
| tehnica написа: | | ...понякога ми писва да слушам около себе си реплики от рода :-Аз с моето висше образование и други подобни .... |
Не отричам че в в голяма степен го има и тоя момент. Както казах и по-горе - лесно се изкарва и самото притежание на дипломата, когато е без покритие не прави човека - по-човек. Хората, които говорят по-тоя начин винаги си говорят така, винаги си намират доводи да се изкарат повече от другите. Тва винаги го имало и винаги ще го има...
| tehnica написа: | | ...защото съм колкото тебе на години.... |
Би трябвало вече да си свикнал да не обръщаш внимание на подобни простотии
Хайде успешен ден!  _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 22:49 Заглавие: |
|
|
| Не ти трябва диплома ,трябват ти знания и способности.В нормалните държави това се цени. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 8:22 Заглавие: |
|
|
Ще перифразирам една популярна реклама - "Не става само с диплома, трябва и акъл!"  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 8:39 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | ..."Не става само с диплома, трябва и акъл!"  |
Като ще говорим с поговорки - "По дрехите посрещат, по ума изпращат".  _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 15:17 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | Като ще говорим с поговорки - "По дрехите посрещат, по ума изпращат".  |
В случая дрехите са именно дипломата - на повечето места ако отидеш "неподходящо облечен", въобще няма да те посрещнат, даже и вратата няма да ти отворят, та камо ли да ти гледат акъла. За съжаление много се спекулира с понятиети "ценз" - за щяло и нещяло искат дипломи, езици и пр. Хубаво се е замислил човека да си спретне по-представителни дрешки, въпреки девалвацията на образованието и дипломите... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|