Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за осцилоскоп.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

То се видя че RC e абсолютно прав-почна се! Повечето осцилоскопи са си с трансформатор, така че премахването на зануляването предпазва от неприятни последици. Задължително го махам, ако инсталирам нов такъв на работно място. Така че Old4 e прав според мен. Но това не те освобождава от задължението да ползваш разделителен трансформатор. Даже ми е странно как в тая държава още не са тръгнали тия от техника по безопасност да правят проверки по тоя въпрос. Ама нали и на тях не са им ясни някои работи? А не е занулено, а са ти праснали някоя глоба.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi в предния си пост писах че е последен но не се сдържам.bai_tishan е абсолютно прав това е истината но искам да задам 1 въпрос ако ремонтираш тиристорен блок а не телевизор къде ще сложиш разделителния траф??????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

old4 написа:
mitachi в предния си пост писах че е последен но не се сдържам.bai_tishan е абсолютно прав това е истината но искам да задам 1 въпрос ако ремонтираш тиристорен блок а не телевизор къде ще сложиш разделителния траф??????

Ами не знам! Зависи от блока като мощност. И дали изобщо може да го сложиш на работното бюро? Споменах че си прав, защото и аз съм гърмял по невнимание и то на големи машини с тиристорно управление. Сега съм много доволен от подвижния осцилоскоп с акумулатори за такива случаи. А на него и оргинално няма зануляване.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:28    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
old4 написа:

Ами не знам! Зависи от блока като мощност. И дали изобщо може да го сложиш на работното бюро? Споменах че си прав, защото и аз съм гърмял по невнимание и то на големи машини с тиристорно управление. Сега съм много доволен от подвижния осцилоскоп с акумулатори за такива случаи. А на него и оргинално няма зануляване.

Точно за това както казва RC дадох жокер на matkauton
но не и некомпетентно мнение.И пак да повторя разделителния трансформатор е защита на работещия.
Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 6:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре"некомпетентен" не е точната дума.При така зададения въпрос "вреден" е по точно.Сърдиш се за главните букви,но аз просто използвах Copy и Paste.Въпреки всичко ти пак не разбра за какво става дума.Имам чувството,че някои хора тук събират постове,но по този начин форума се пълни с плява.Що се отнася до лични,нямам към теб нищо лично,но под ника ти виси "опитен потребител"и това донякъде те задължава да спазваш правилата.И последно по спокойно с нервите при тия жеги,пък и ти си от Бургас и имаш известни привилегии.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

grishan написа:
Добре"некомпетентен" не е точната дума.При така зададения въпрос "вреден" е по точно.Сърдиш се за главните букви,но аз просто използвах Copy и Paste.Въпреки всичко ти пак не разбра за какво става дума.Имам чувството,че някои хора тук събират постове,но по този начин форума се пълни с плява.Що се отнася до лични,нямам към теб нищо лично,но под ника ти виси "опитен потребител"и това донякъде те задължава да спазваш правилата.И последно по спокойно с нервите при тия жеги,пък и ти си от Бургас и имаш известни привилегии.

Всеки има право на мнение а твоето не е миродавно за мен затова задръж го за себе си,форума е за това да се намери истината.А вредно може да се каже твоето участие в темата.Да допълня получавам девиденти в евро за повече постове на ден Very Happy
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Поръчах си на един приятел да ми донесе осцилоскоп от Германия сподели, че имало доста евтини и прилични в E-bay. Но ми каза че ще имам нужда от автотрансформатор защото се получавали изравнителни токове и на него му се било случвало да изгори няколко телевизора.
Боже боже -какви майстори имало в Германия ,а заплатите им -може само да завиждаме ! Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети