Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с телевизор NORDMENDE
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Божилов. Сега почват мъките.
Преди малко установих, че и двете крайни стъпала за звука са пукнали и дават към маса. Изключих ги и сега като пусна пове вече прави опит да запали и пак спира. Лампата като я закача за товар вместо TXO започна да примигва. Работата може и да стане. Ще пиша какво е било.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tomazo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Македония

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ел.кон. СР04 100мф, СР 19 47мф, СР24 47мф вьв примарната верига замени ги. Внимавай лоши контакти от калая, исто и СМД частите .
А исто и кьм ТЕА2029 може да има лоши контакти.
Иэопщо са можни ного лоши контакти.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 17:57    Заглавие: Отговорете с цитат

И където го смени този кондензатор 470мкФ -той се захранва през един диод от импулсния траф-има и разни смд-та там по веригата-огледай хубаво-там често в тая верига има кофти спойки...
Абе въобще хубаво огледай за кофти спойки ,където ти каза tomazo
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледам, презапоявам, меря и установих следното.
Единия край на трафчето отива към въпросната интеграла за старт.
Откачам му края и съответно захранването вече не тръгва.
Меря с осцилоскопа на пистата дето отива в крачето на интегралата и импулса идва и спира, както работеше захранването.
Според мен, няма да излезе от захранването, а от нещо друго и въпросната интеграла задейства защита поради липса на някой импулс от някъде. Става въпрос за сигнала RP. Той така тръгва и спира и съответно захранването се изключва.

Остава сега и да не тръгва заради това, че съм изключил захранването на крайните стъпала за звука. Shocked
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

ivo1 написа:
Остава сега и да не тръгва заради това, че съм изключил захранването на крайните стъпала за звука. Shocked

Захранването недей го изключва-просто отпой крайните чипове дето товарят и захранването си го закачи там отдето си го откачил....
В тоя телевизор се следи дали има всички захранвания и ако някое го няма-примъчва 3 пъти да тръгне и спира....
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
ivo1 написа:

Захранването недей го изключва-просто отпой крайните чипове дето товарят и захранването си го закачи там отдето си го откачил....
В тоя телевизор се следи дали има всички захранвания и ако някое го няма-примъчва 3 пъти да тръгне и спира....

Точно така прави 3 пъти и спира. А иначе само крачетата на крайните чипове съм отпоил. Значи трябва да търся липсващи захранвания.
А сега де.. Sad
Върнете се в началото
tomazo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Македония

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ivo1 написа:

Мисля че това ще те отнесе вьв погрешна посока.Виж 28 краче от ТЕА2029 това е эащита и има взаемодействие сьс RP
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

tomazo написа:
ivo1 написа:

Мисля че това ще те отнесе вьв погрешна посока.Виж 28 краче от ТЕА2029 това е эащита и има взаемодействие сьс RP

И аз съм на това мнение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

А като примъчва да тръгне-чува ли се че високото напрежение се мъчи да тръгва,че вдига високо напрежение и наелектризира или само импулсния траф "примъцва"?
Не каза CP24 дали го смени?
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Така проблема се изясни. Излезе от TXO.
В началото като не тръгваше беше от късото в двете схеми за крайно стъпало на говора. От там се закъсяваше захранването.
Сега откачих колектора на крайния на TXO и захранването тръгна нормално. Товарих го със 100W лампа 220V държи и работи нормално.
Смених транзистора пак същата работа. Проверих всички елементи в колекторната му верига и пак нищо.
Накрая отпоих всичи вторични вериги на TXO за да видя какво ще прави. Съответно пак същата работа.
Явно е ТХО. Сега остава да видя дали има някъде и да кажа на клиента колко ще му струва.
Благодаря на всички за помоща.
Освен това питах клиента как е спрял и каза, че известно време паткало нещо вътре и накрая както е работил така е спрял.
За TXO ясно, но как и двата чипа на говора са изгорели не мога да си обясня.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети