Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

2N3055 - истинки ли са?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Юли 29, 2007 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

RC го обясни както трябва,но на мен ми беше интересно,коя фирма е въвела първа тази малко "абстрактна" форма на основата/плоската част,с отворите,където като погледнеш, 1/4 от главата на винта,с който ще пристягаш,остава "във въздуха"/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 29, 2007 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
който явно беше с неравен корпус отдолу, дето опира в радиатора - след като го стегнах ячко и капачката му отхвръкна..
Shocked
Вай-вай-вай и такову чудо не бях виждал...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 29, 2007 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
Попадал съм (отдавна) на KD502, който явно беше с неравен корпус отдолу, дето опира в радиатора - след като го стегнах ячко и капачката му отхвръкна.

Shocked
Много странно Rolling Eyes
Малко извън темата, но може на някой да му е интересно.
Този тип корпуси - "метало-стъкло-керамика" (изолацията на изводите от основния корпус е със "стъклени топчета") се затварят с помоща на електродъгова ("точкова") заварка - на "капачката" към основата.
Като правило това се прави в среда на He (хелий).
Средата е такава защото освен, че е инертен газ е "известен" със своята "летливост" и възможността му да "изтича" от там където е затворен при най-малката (в буквалния смисъл) възможност за това.
След корпусирането (заварката) се провежда тест за наличие на He, неговото отсъствие е гаранция за добре херметизиран корпус.
Контакта на чипа/кристала (транзистор, регулатор...) с околната среда при нехерметизиран корпус не е "здравословна" за съответния прибор.
Ако говорим за уникалност на подобен корпус - това е наистина нашенското "изобретение" на грецовете от типа BM3, BM5.
Такъв друг по света - няма.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 29, 2007 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

До сега съм ползвал около няколкостотин 2N3055 и съм най-доволен от румънските/тези които са със знак бета/ и са били с най-голямо h21E.Ползвал съм и такива на тексас инструмент,на филипс,но явно са били ментета.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 29, 2007 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

krasiorocknroll написа:
...и съм най-доволен от румънските/тези които са със знак бета/ и са били с най-голямо h21E.Ползвал съм и такива на тексас инструмент,на филипс,но явно са били ментета.

Тези транзистори ПО ПРИНЦИП са със сравнително малко усилване по чисто технологични причини (свързани с параметрите им).
Така че ... Confused Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Специално такива в лек ,изцяло алуминиев корпус и аз имах някъде -това са оригинални Моторола не са ментета.
Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2007 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Специално такива в лек ,изцяло алуминиев корпус и аз имах някъде -това са оригинални Моторола не са ментета.

Не са ментета.В България са влезли с първите изчислителни машини.По принцип са някакво военно производство на Моторола и са от т.н. космическа серия.Това е което съм чувал.
Върнете се в началото
Ванчо
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище

МнениеПуснато на: Пон Авг 06, 2007 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива съм си купувал от един Горнооряховски вносител, няма да споменавам името му, общо 5 броя, при 2 от тях h21 беше 10 а на капачката пишеше 22N3055. Повече няма да коментирам.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети