Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

как поправяте прекъснати меки връзки в високоговорители?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Дек 10, 2004 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Значи след като днес сложих четки на прахусмукачката (чайка 10 руска машина ) и едната се счупи след 5 мин работа и след няколко пъти зглабяне и разглабяне ми писна мога да кажа следното : четките са направени със същия гъвкав проводник като за високоговорителите . Така, че старите четки ще свършат работа все за нещо Very Happy Cool

между медните жички на меките връзки на ВГ са сплетени копринени нишки с цел да се подобри устойчивостта им към такива многократни огъвания, които се получават в двата края при трептенето на мембраната
stereofonix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Пет Дек 10, 2004 22:20    Заглавие: :) Отговорете с цитат

Значи аз сам мн доволен от ширмовката на коксиалните кабели с по малак диаметър, и за сега сам нямал проблем с тях. Така че който иска да опита с тях Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Дек 10, 2004 23:15    Заглавие: Re: Конкретна помощ Отговорете с цитат

bobykafe написа:
Намери си литцендрат- най лесно от стара аналогова централа- там номераторите са направени с такива жици, а ако си от Стара Загора обади се, ще ти дам. А това за късането до мембраната и до краищата е вярно

И аз ползвам кабели от номераторите на старите телефонни централи. Меки са и здрави, а ако ги оставя малко по-дълги от оригиналните, така че при движението на мембраната да се огъват в средата на проводника - тогава стават вечни.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

ами наистина доста идеи ще ги поизпробвам по оригиналните Wink а това от аналоговите централи как там се казваше( за първи път го чувам) къде по точно мога да го търся?(имам познат в пощата Very Happy ) .проблема е че говорителя е доста мощничък и аз не търпя малки амплитуди Very Happy пък за обикновения проводник - изкарах цели 2 дена с него Smile иначе в тв.-то единия вг съм го съединил с обокновен едножилен проводник още по бай Тошово време и още държи Shocked шегувам се
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ АУДИО МАНИАЦИ (и не маниаци) !!!
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

ами това е то горе съм аз сефте забравям да вляза с ника Very Happy Very Happy Very Happy
моля ви не правете това у дома Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mitaka
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 10:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро в един магазин във Стара Загора видях да се продават гъвкави проводници за високоговорители - цената беше около 9 лева за 1 метър.
Не мога да кажа колко са качествени не съм си купувал. Предполагам че и на други места би трябвало да се продават.
Върнете се в началото
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Заради едните мустаци - както така ги знам да се наричат меките връзки - не си струва да се изхвърля добър бас (те другите (пищялки или средночестотни) май не се повреждат оттам?!)
Обикновено най-добре става с подобни от други високоговорители - повредени по друга причина.
Има и многожични проводници с изолация (особено меки и с голям брой жички), които могат да бъдат навити на къса спиралка и монтирани така издържат доста време.
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2004 0:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Mitaka написа:
Наскоро в един магазин във Стара Загора видях да се продават гъвкави проводници за високоговорители - цената беше около 9 лева за 1 метър.
Не мога да кажа колко са качествени не съм си купувал. Предполагам че и на други места би трябвало да се продават.

В кой магазин си ги мернал че може да ми се наложи да купувам (ремонтирам еи тука говорителите на момчетата от квартала)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2004 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

знаете ли на мен ми направи впечатление че се къса мястото където е споявано Exclamation Question
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2004 14:28    Заглавие: Високоговорители Отговорете с цитат

Всъщност се къса в КРАЯ на спойката.
TIReX, ако си от Стара Загора, обади се, ще ти дам литцендрат, става перфектно
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети