|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 10:39 Заглавие: Mmm |
|
|
| Edesign написа: | да за 5 лева ще стане ама хайде да сметнем:
- адаптер за захранване ?
- кабел за LPT а то този порт вече при компютрите го няма?
- Пропик 2 не е ли платена програма?
- Платка лепене сокет за чипове
------------------------------------------
Проста сметка >>>>> 5лева време много и т.н. Но за учебна цел за начинаещ е полезно занимание
По въпроса за поддръжката --> Микорчип и софтуера им поддържат и последно произведените процесори PIC24/ PIC16F688/ PIC16F913.....
А по въпроса за ядовете бъди сигурен че ще са далеч по-малко отколото с WinPic IcProg |
Както и да го смяташ 50лв няма да е , аз съм го казал хипотетично все пак
А относно поддръжката погледни първо преди да пишеш, WinPic винаги имат поддръжка на последните пройзведения на микрочип !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 12:56 Заглавие: Re: Mmm |
|
|
| suxfan написа: | | Edesign написа: | да за 5 лева ще стане ама хайде да сметнем:
- адаптер за захранване ?
- кабел за LPT а то този порт вече при компютрите го няма?
- Пропик 2 не е ли платена програма?
- Платка лепене сокет за чипове
------------------------------------------
Проста сметка >>>>> 5лева време много и т.н. Но за учебна цел за начинаещ е полезно занимание
По въпроса за поддръжката --> Микорчип и софтуера им поддържат и последно произведените процесори PIC24/ PIC16F688/ PIC16F913.....
А по въпроса за ядовете бъди сигурен че ще са далеч по-малко отколото с WinPic IcProg |
Както и да го смяташ 50лв няма да е , аз съм го казал хипотетично все пак
А относно поддръжката погледни първо преди да пишеш, WinPic винаги имат поддръжка на последните пройзведения на микрочип !!! |
Хайде да не спорим!
Между 46 лева и 20тина за самоделка разликата е доста малка.
PICKit е и дебъгер което обезсмисля всичките предимства които си описал по-горе така че не подвеждай хората. По добре човек да си купи хубаво развойно стредство и да се съсредоточи и работи върху смислени задачи а не да си губи времето с нещо вече направено  |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 14:06 Заглавие: Re: Mmm |
|
|
| Edesign написа: | Хайде да не спорим!
Между 46 лева и 20тина за самоделка разликата е доста малка.
PICKit е и дебъгер което обезсмисля всичките предимства които си описал по-горе така че не подвеждай хората. По добре човек да си купи хубаво развойно стредство и да се съсредоточи и работи върху смислени задачи а не да си губи времето с нещо вече направено  |
Всеки си има мнение. Аз ти казах моето и пак го казвам , до сега не съм чул добри отзиви за този програматор, ако ти си доволен хубаво.
Но ако той не знае как да си направи един програматор от 5лв , какво остава за програмирането !!!
Може да е решил да програмира 3 контролера с някакъв готов код и толкова, ако сега започва най добре е да опита първо да го направи отнема няколко часа , така ще разбере дали това е за него или не.
Едно е да хвърлиш 5 лв друго 46 !!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|