Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Usb към сериен порт-настройки
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2008 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Пристигна с диск на който има Winpic800 v.3.55 и разни справочни данни за "пиковете".В интерес на истината не съм питал какво включва комплекта защото очаквах точно това!Пробвах го с няколко памети с които изобщо не се справи(дава грешки),с 16F84 се справи без проблем,и най-неприятно ме изненада че не ще да работи с по-новите версий на софтуера които включват подръжка и на AVR!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2008 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

От антени нет ли го взе последно ?Ако дава грешки обади им се и се разправяй с тях....Трябва да ти го сменят най-малкото!
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2008 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,от там го взех!Искам първо да го изпитам по сериозно защото се оказва че с някои памети се справя(24c32),a има проблем с 24C02,04-тях не ще и да ги чете,показва че са прочетени а отваря само "FF",а паметта не е празна(пробвам я и на друг програматор)
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да има има просто обяснение на този въпрос. 24C02 24C04,24C08 , са с 8 битова организация а 24C32 е вече с 16 битова организация .
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

ПРи мен правеше подобни работи с някои PIC-ове но те бяха с неясен пройзход и определено по-скапани!Решението дойде от отчаяние да им вдигна напрежението от програматора(софтуерно има опция) и започнаха да се записват и сега си работят нормално....Но това според мен не е проблем на самия програматор..Не съм работил с памети да си призная и незнам там какви са напреженията и могат ли да се корегират от софта..Но ако с някой работи с някой не замисли се кое от къде е купувано Smile
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ти програмира някои чипове, а други не, може да имаш гранични проблеми с фронтовете на сигналите и токовете на серийните линии, по които програматора приказва със същинския чип.

Един евтин и бърз опит: сложи pull-up резистори между DAT/Vcc и CLK/Vcc. Желателно е да са физически по-близо до чипа, който се програмира. Стойностите са на око, аз ползвам 500 ома за PIC фамилията, но не падай под това. Може да опиташ с 1К за начало.
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами утре ще пробвам с резисторите,и ще направя някои измервания!Мисля че няма опция за промяна на напрежението.От антени.нет днес се "ослушаха"и не пожелаха да окажат помощ!Пробвах го на настолния комп. но не прочете нито един чип.Засега нямам представа защо не работи,но явно е софтуерен проблема.А дали не мога да препрограмирам "pic"-а за да работи с по новите версий за winpic800?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети