| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 15:08 Заглавие: |
|
|
да така става, просто ще имаш винаги стълбица и няма да имаш ефекти като пиков детектор и т.н.
иначе ти трябват N на брой филтъра за колкото искаш честоти, всеки филтър е с по един ОУ, изтегли си FilterLAB там е нарисувана и схемата на самите филтри.
Това беше първият ми опит преди 3 години само че не с А277, а с контролери но работи безупречно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 15:14 Заглавие: |
|
|
Последен пост, че не ми се разправя с хора, които явно са станали накриво.
| Edesign написа: | само им задаваш различни параметри на Фурието, за да смята всеки в своята си лента.
-------------
фурието дава спектър, а не сменяш параметрите за дадена честота, така че написаното от теб е безсмислено |
Фурието дава спектър, обаче
а) преди сметките обикновено се слага по един лентов филтър за 'общо' орязване - примерно със срез м/у 50Х и 10КХ
б) отделните честотни ленти трябва да си вземат всяка своята част от резултатите
| Edesign написа: | | и второ нужни са ти 5, 7 или 20 филтъра колкото искаш, за всяка една от честотите. Филтрите е достатъчно да са направени дори и от по един ОУ |
Е тука вече се издъни.
Искам да видя как с един ОУ ще направиш 8-полюсен band-pass филтър. Или може би сега ще кажеш, че няма нужда от толкоз полюсен - едно стъпало стига? със стръмност 6db/oct
Не вдяваш, че имаш и претенции. Личи си, че си в професията, обаче отношението "язе знаем най-добре" те прави смешен.
| Edesign написа: | | да им кажеш, че програмата им не струва |
Програмата си е чудесна, но често има проблем в задкомпютърното устройство
| Колев написа: | | Първоначалния ми замисъл беше да купя 20 тина кита на Неомонтана Светодиодни индикатори, да сложа на всеки неободимия филтър за да получа срез за необходимите честоти |
Бе то хубаво, така ще стане, но 'необходимия филтър' при 10 или повече честотни ленти трябва да е с МНОГО рязка характеристика. Достатъчно рязка, за да те направи луд докато го подкараш. Достатъчно рязка, за да иска 8-полюсна схема -- което означава 3 ОУ-та с купчина пасивни елементи 1%, високоточни кондензатори от определен тип, и безкраен чанч с подбор на елементи, мерене, настройване, пак мерене и т.н. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 15:35 Заглавие: |
|
|
момче не се излагай вече, човека явно не го иска супер свръх и т.н.
аз наистина съм го направил с по 1 ОУ преди 5 години и работи от тогава супер, като се разходиш до варна тази година мога да ти дам адреса да видиш стената на живо
ето и проект като кит за сглобяване
http://www.animeguru.com/images/velleman/k4300.html
спирам до тук вече дадох 4 начина за реализиране на проекта, надявам се да съм бил полезен |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 1:53 Заглавие: мнение |
|
|
Всеки филтър си има един параметър -СТРЪМНОСТ който показва какво е затихването му за близките му честтоти.При такива честоти които искаш да филтрираш-осбенно най ниските и ако още не си се отказал да го правиш направи го с цифрови филтри.Ако филтрите са аналогови те адски ще се влияят от нивото на постъпващия сигнал и няма да реагират само на реалната честота за които са изчислени а и на близките около нея. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 12:01 Заглавие: |
|
|
| Когато се прави спектрален анализ стръмността на филтрите( по скоро качественния им фактор )зависи от броя им .( 1 октава , 1/2 октава , 1/3 октава )Това е с цел наистина да се индицира състоянието на спектъра , а не просто да мигат едни сини диодчета .Използването на много стръмни филтри е не само ненужно , но и грешно .Имам сервизна документация ( на хартия ) на спектрален анализатор на ABACUS ( 1/3 октавен ) От нея могат да се взаимстват лентовите филтри . Филтрите са реализирани с по един операционен усилвател , 3 резистора и 2 кондензатора . Със сигнал генератор и осцилоскоп се настройват лесно . |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 19:55 Заглавие: |
|
|
Нещо такова ли търсиш ?
PS. сега погледнах... проекта е махнат. Но може да пишеш на мейла за връзка или да поровиш из форума им. Може да го има там. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 1:47 Заглавие: помощ. |
|
|
А сега де -при лентови филтри качествен фактор!? Ами хармоници няма ли да тръгнем да търсим.!? И при таака зададеното условие и при честотна лента да речем от 17Hz----20KHz дали само един светодид ще свети.!? _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 10:55 Заглавие: Re: помощ. |
|
|
| bvgdzk написа: | | А сега де -при лентови филтри качествен фактор!? |
Може да са ги направили с бобини и кондензатори -- трептящи кръгове направо
Мисля че темата се изчерпа и минахме в сферата на тъпотиите  _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 11:02 Заглавие: |
|
|
After_Dark Проекта не е махнат и е много интересен. От тук може да се изтегли:
http://www.circuitcellar.com/microchip2007/winners/DE/MT1750.html
и долу от бутона - Entry.
Може да се научи доста защото има и добро обяснение към него с теорийка и всичко друго. Схеми, описание, файлове, сорс код. Само на някой да му се чете  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 15:55 Заглавие: |
|
|
| Рядко спамя и се старая да не пиша тъпотии ( нищо че според zmeios и bvgdzk не е така ) .Не го играя засегнат .В този форум хората не си мерят ... а се опитват да получат съвет или да споделят опит . Лентовите филтри имат качествен фактор ( независимо как са реализирани - с LC , с RC , активни ,пасивни ) и той е отношението между централната честота на пропускане и относителната лента на пропускане ( дефинирана най-често за ниво -3 dB ) Справки - всеки учебник за пасивни или активни филтри ( не е срамно да се отварят понякога - аз поне го правя ) |
|
|
 |
|