|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 22:58 Заглавие: |
|
|
Чей, че па се направихте на мъже, а човекът ще съсипе и новия алтернатор.
При ФинЯдовете има много важен нюанс по отношение на двигателя, ангренажната верига и алтернатора.
Значи, капакът на ангренажната верига се протрива при износване на веригата. Става една маааалка цепнатина. С времето, голяма. От там започва да хвърля масло, ама само при работещ двигател. Маслото отива директно на намотките на статора. Те са топли, когато алтернаторът работи. Маслото също е топло. Една перфектна комбинация за измиване на лаковата изолация на проводника. Описаният дефект в началото е типичен пример за късо в статора. Естествено, ако се погледне с осцилоскоп може да се каже още по-конкретно, но в дадения случай и това е достатъчно. След смяна на диодите вече сме осигурили окончателно късо, но това е друга тема.
Значи, пренавиване е абсурдно. Статори се продават. Ако искаш, имам един ладов за подаряване със се диодите. Състояние ... само той си знае, но признаци на оливано и пушило не видях. Драсни ЛС с данните ако ти се плаща един Еконт към'то 2 кила. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bryanokoner Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 2:56 Заглавие: |
|
|
ELP Ако намаш нищо напротив диодите се сменят всичките защото има вероятност някой от старите оставени диоди да пробие и цялата работа отива на вятъра.Това ти го казвам от личен опит а съм го слушал и от майсори които точно с това се занимават.Казал съм по горе че самия мултицет неможе да мери диоди и съм си купил нов точно заради това.Другото е че преди да го купя Пробвах тея диоди с акумулатора с лампа и разбрах че са еднакви така че като не знаеш несе заяждай.
Oтносно статора здрав е измерил съм го няма пробив.Нито следи от масло.Няма да го строша спокойно Просто човека иска да се покаже че знае повече свикнал съм с такива като него.Тея диоди съм ги взел от магазин но номерата им са изтрити от подмятане а отгоре на това и жена продаваше не разбира нормлно е . _________________ Утрото е по мъдро от вечерта.Доказано!!!!!!!!!! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 8:48 Заглавие: |
|
|
| bryanokoner написа: | | Просто човека иска да се покаже че знае повече свикнал съм с такива като него. . |
Не може да си свикнал защото такива като него не се срещат чак толкова много в България.Със сигурност нямаш и такива познати защото биха ти обяснили че със ВСЕКИ мултицет могат да се премерят едни кирливи диоди.Айде малко всеки да си знае занаята и да не дава оценки за хора които със сигурност са на светлинни години по напред от разни хора които си нямат елементарна представа от полупроводникова техника.
Аз се чудя тази тема каво прави въобще тук. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
bryanokoner Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 9:07 Заглавие: |
|
|
Мога да ти кажа,че точно с първия уред едни дигитални ампер клеши не може да измериш диода първо защото секциите за измерване са доста оскъдни, точно на тея ампер клещи освен амперметъра другото е под всякаква критика.Знам че може с най кирливия само дето на него си има деление за диоди и са с по20 и кусур секции а клещите имат само 8.Да виждаш разликата. _________________ Утрото е по мъдро от вечерта.Доказано!!!!!!!!!! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 9:22 Заглавие: |
|
|
Майс*оре, който и да си, Няма такъв правилник да се сменят всички диоди в динамото, щото имало "вероятност някой от старите оставени диоди да пробие".... За да няма такава вероятност диодите всеки поотделно може предварително да се натовари с допустим ток и обратно напрежение и ти гарантирам, че издържалия изпитанията диод не е по-малко сигурен от закупения чисто нов от магазина...
Че вече се продават за смяна цели плочки диоди- отделен въпрос...
Как така електротехник няма мултицет, с който да може да измери p-n преход
Това пък:
| Цитат: | | Пробвах тея диоди с акумулатора с лампа и разбрах че са еднакви така че като не знаеш несе заяждай |
не подлежи на коментар
Па като ще сменяме всичко наред що ли се мъчим с гръмотевичните техники - направо ново шаси , нов телевизор и т.н и т.н...
Смени и статора, и той е видял зор от късото в диодите , може и той да не е надежден Него пък как ли си го измерил?  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 9:38 Заглавие: |
|
|
То не беше профилактична смяна,то не бяха уреди дето не мерят диоди,то не бяха калековци...А и е хубаво човек да остави на останалите да преценят до къде му се простират способностите.Катинар. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|