| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 18:23 Заглавие: |
|
|
Грешката беше, че се опитвах да го отпуша със напрежението приложено върху прехода CE и се получава така, че в момент на отпушване отпушващото напрежение намалява в следствие на отпушване на самия транзистор, което пък от своя страна не го отпушва до краи.
Тук е редно да си призная, че не желаех да сподела грешката защото малко ме е срам от грубата грешка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 19:34 Заглавие: |
|
|
Всеки може да се обърка и да сгреши.Независимо от рутината или натрупаният опит.Човешко е.
Но има друго.Доколкото си спомням,ако не се лъжа,С-Е не е преход.А в този случай преходите са G-C и G-E.
Мен ме съмнява транзистора да е ментак. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 20:13 Заглавие: |
|
|
| termin_6 написа: | | ....А в този случай преходите са G-C и G-E... |
Не може да се говори за такива преходи в разбиранията от класически (биполярен) транзистор когато става дума за IGBT конструкция  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 20:27 Заглавие: |
|
|
Мисля,че IGBT е предназначение,а не конструкция или технология.Не твърдя,че знам всичко.Нито целя конфронтиране.Всички преследваме търсене на истината или аз греша.
В този случай,С-Е преход ли е,RC? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 21:01 Заглавие: |
|
|
Добре нека не бъде преход. Нека се каже между изводите на колектора и емитера.
Относно това дали е ментак - твъро не е ментак! Предстоят ми още изследвания върху различни транзистори и различни схеми за управлението им.
Относно за това дали е преход или не може да се съди от тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Insulated-gate_bipolar_transistor. На картинката се виждат доста преходи между CE, изводите си остават за човека наблюдаващ картинката.
Последната промяна е направена от banchev на Чет Апр 08, 2010 21:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 08, 2010 21:47 Заглавие: |
|
|
Аз бих препоръчал MOSFETs , те имат предимства в почти всички приложения .... освен ако се гонят високи напрежение (над 800V ) комбинирани с големи токове . За сега IGBT все още нямат шанс да догонят MOS-овете по бързодействие например .
IGBT обединяват (ужким) добрите свойства на MOS със Биполярната технология , имат приложение в силовата електроника , за сравнително нискочестотни устройства (рядко над 30-40 kHz) . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 15:29 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: |
IGBT обединяват (ужким) добрите свойства на MOS със Биполярната технология .... |
Моите скромни впечатления от мосфет тразнзисторите напълно подкрепят мнението на milmar. Като единствено преимущество виждам наистина възможноста да се използват в схеми с по-високи напрежения. Като предимство на мосфет транзисторите неможе да се пропусне и по-ниската цена, както и по-малкия пад на напрежние в отпушено състояние, което естествено води до по-малки загуби. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 10, 2010 8:14 Заглавие: |
|
|
RC e прав.Признавам,че съм се заблудил.
IGBT e кострукция и в никакъв случай такъв транзистор,не може да се разглежда от позицията на биполярен.
Но уточнението,потвърдено от него,че С-Е не е преход,е важно.Това не е издребняване.
Ако на учениците,студентите,начинаещите и самоуките,не е обърнато достатъчно внимание по този въпрос,то поне форума да не поддържа тази заблуда.Това може да доведе до абсурдни твърдения и постове. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 10, 2010 8:56 Заглавие: |
|
|
| termin_6 написа: | ....
Ако на учениците,студентите,начинаещите и самоуките,не е обърнато достатъчно внимание по този въпрос.... |
Ами то ако на това не е обърнато внимание , на кое ...
Освен ако не са ученици в "дървото" или в "спортното" разбира се
ПП : Колегата си е решил проблема вече и май му "превзехме" темата с наши си приказки ... |
|
|
 |
|