| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 17:41 Заглавие: ЕНЕРГОТО!?!-и тяхната майка да е ......щастлива |
|
|
| E приятелю по спокойно .Паднала ви се е лоша фирма която е изпълнила неправилно задължението си . Аз съм в Пловдив тук е EVN когато правеха таблото бях домоуправител .Хората изнесоха в едно съндъче тези елементи .И можеш да ги изключваш и да правиш по стълбищното каквото искаш. Ако знаеш колко съм доволен от това че сложиха ключ. Задай си само въпроса защо само моя предпазител пред електромера не гореше. Имал съм случаи в които съм се срещал с невежеството на българина .И че винаги има виновен друг за това че не си е платил тока .Сега има предпазители автоматични и като видяха че няма мърдане трябва да си плащат се свиха. Направиха го така че всеки да има прозорче да си отчете енергията . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:02 Заглавие: |
|
|
| абе то и във Варна си е така ама нали все на някого не му изнася.Специално във ЕОН има 5 стари вида ключове за таблата дето почти всеки ги има а най новия е специален на фирма кодкей с който даже и трафопостове се заключват и сега на външните фирми и някои други индивиди дето все си пъхат носа в чужди съоръжения хич не им е хубаво че не могат да си правят каквото искат -въпрос на време е да свикнат с правилата .Колега RC аз съм напълно сигурен в това което пиша -катинари на енергото няма- те са на ползвателите на съответното табло. И много обичам да ги махам с арматурната ножица когато отивам да им спирам или пускам тока, по простата причина че клиента нямал достъп до ел- мера си когато е заключен от еон, а аз също когато е заключен от клиента и ми се отказва достъп с някаква много тъпа обосновка. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:17 Заглавие: |
|
|
Palev, аз също нямам навика да пиша наизуст.
Малко по-късно ще ти кача снимки на етажно табло да видиш какво съоръжение е направено.
Това е на всеки етаж, във всеки вход, във всеки блок с такъв тип табла.
Разпределителя е ЧЕЗ. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:18 Заглавие: |
|
|
| Pavel колега точно така. Всички нови табла вече идват с този вид патрони и се иска да се премахват всички други и да се остава само с този както им казваме червен ключ |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:21 Заглавие: |
|
|
Като гледам явно има хора работещи в ЕРП тата е кажете сега таблата който са долу с главните предпазители ( където влизат дебелите кабели и от там тръгват по апартаментите ) на ЕРП тата ли са или на входа. Че мисля нашите да им сложа по една касова брава да не ги отваря който му скимне ( 2 пъти ни крадоха стълбищния автомат ) . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:02 Заглавие: |
|
|
| Ами ГРТ в ново построените сгради са на собствениците на сградите, но за старите не мога да ви кажа |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:37 Заглавие: |
|
|
И от старото време главните табла са на живущите.Всеки има идеална част от Ел. ВиК и други инсталации  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:51 Заглавие: |
|
|
за новите сгради -таблата са тип ТЕМЗ и са собственост на ЕОН/те ги предоставят още при строежа и по заявка за брой и вид абонати/вътре са със плексигласов щит заключен с ЕОН ключ и пломбирани,достъпа е ограничен до капак на изходящите предпазители на абонатите,които са оразмерени според заявената мощност/външните капаци за заключени/силно казано със ключалки които се отварят дори и със отвертка и обикновено се предоставят ключове за тях според броя абонати.друг е въпроса че тези ключове се запиляват още по време на строежа
За старите блокове-там нещата са доста спорни.Има няколко модела изпълнение и навсякъде се практикува различно.В някои блокове има АВР касети които също са заключени но не от ЕОН.В най добрия случай където има незаключени табла слагайте катинари и оставяйте надпис в кои апартаменти има ключове/с постоянно присъствие на хора /за да няма после,, ама тия от ЕОН срязоха катинара,,.Това се случва най често когато се запали табло ,повреди ВЛДК ,прегори някой мост или ни се откаже достъп до съоръжението.
Колега RC за ЧЕЗ не знам как е аз съм към ЕОН и при нас катинари няма |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 20:52 Заглавие: |
|
|
Palev, не съм колега, но нещата са шарени и света е широк.
Това, че нещо при "вас" не е така, не означава, че на друго място не е. Ето ти малко материал за колегите ти от ЧЕЗ:
Ако и това не е достатъчно да те убедя - здраве му кажи.
Имах някъде и снимки от преди години с процеса на инсталиране на това дизайнерско решение но не съм в състояние да ги намеря.
Щеше ми се да питам тогава кой е дизайнера на тази красота? _________________ RemoteControls |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 21:11 Заглавие: |
|
|
| RC написа: |
Щеше ми се да питам тогава кой е дизайнера на тази красота? |
Явно преди това е бил на работа в местата за лишаване от свобода. |