|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 20:17 Заглавие: |
|
|
такъв нема
| Цитат: | Може да му е повреден контакта,или разклонителя,например.
|
да не би ти да си пиян |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 20:43 Заглавие: |
|
|
Нема ли,отворко.Ела да ти покажа 3-4 поялника,които нямат нищо общо с заявената мощност от 'производителя',или който там работи в гаража.Ще ти ги подаря за лабораторни изследвания.
P.S. И ей така искри и го поврежда,например.Дебил. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 22:25 Заглавие: |
|
|
WELLER e поялникът,ама много пара...Аз ползвам китайски поялници за по-груба работа,като съм си направил регулатор на напрежение 110-220V.Така няма проблеми с изгаряне и прегряване и може съвсем добре да се регулира температурата според случая. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 22:40 Заглавие: |
|
|
Ич не плюйте китайските поялници. Имал съм и такъв от едно левче със дървена дръжка - държа година (не запоявам много) и накрая го изхвърлих, щото купих нов. Проблеми само със смотана пластмаса съм имал само досега от китайски поялници. Счупи се гадта докато запоявах. Нищо лошо им няма. Вината е в ползвателя - или е уцелил егати и каръшката серия, в която има бая брак или не прави нещо като хората.
| мармот написа: | | P.S. И ей така искри и го поврежда,например.Дебил. |
 |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 23:01 Заглавие: |
|
|
Поялника с който работя е на 6V(около 20W), имам регулатор към него и към 4,7-4.8V точно, хубаво започва да ми разтопява тинола, и си работи перфектно. Държа много когато стои загрят дълго втеме да не потъмнява човката . Поя и разпоявам предимно SMD. Лошо е че ми остана последна бройка, защото се скапват механично, натискам малко по силно когато разпоявам лепени резистори, от платки за части. Не бих си купил ,ако имам избор де, поялник с навит нагрвател в/у слюда. Предпочитам поялници на ниско напрежение с дебели нагревателни поводници в/у керамични основи. Такива поялници в "по- онова" време в службата не се изключваха с години . Ако се наложи ще си взема марков поялник на ниско напрежение с вградена термодвойка, и ще си спретна едно PID (или подобно) регулаторче, с прецизно настройване на температурата |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 18:38 Заглавие: |
|
|
мармот написа:
| Цитат: | | P.S. И ей така искри и го поврежда,например.Дебил. |
Мармот ,струва ми се ,че излизаш извън добрия тон ,да не говорим за това ,че бъркаш поялника с крушка с нажежаема жичка .
Питащия - препоръчвам ти ,като си вземеш нов поялник ,пусни го през диод или траф на 110 волта ,докато се темперира и поработи така 1-2 часа ,после вече си го пускай на пълна мощност . Пък и имах един колега ,който си беше турил едно ключе с диод в поставката ,и като тури поялника върху нея ,ключето прекъсва и включва диода последователно на поялника . Като го вдигнеш -дава диода накъсо и работи на пълна мощност . Така няма да прегрява ,докато не работиш с него и бързо влиза в режим ,когато ти дотрябва. BTW едно време българските поялници по 100 и 250W също горяха от раз ,ако не преминат в началото тренировъчен цикъл ,с по-ниско напрежение ,или температура . |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 21:22 Заглавие: |
|
|
| pilgrim написа: | Weller  |
Мечти , мечти за жалост . За любителска работа не си струва подобна инвестиция , но един китайски с терморегулатор (станция) е нещо полезно и достъпно все пак . |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 21:42 Заглавие: |
|
|
Малко офф топик. И какво за велер не са като едно време човките им за един месец работа са за кофата.Китайски станции от конрад (да не е реклама) или от другаде си бачкат много добре, човките им са също добри за парите си, имат си и регулатор на температурата.При по голяма инвестиция си избиват парите( няколко евтини поялници изгоряли или запекли човки). _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 22:38 Заглавие: |
|
|
| Tigar написа: | | И какво за велер не са като едно време човките им за един месец работа са за кофата.. |
Какъв един месец бе. По няколко месеца не ги изключваме. Ти ако купуваш човки "с формата на велер" и си мислиш , че са оригинални е съвсем друга работа. /А относно нагревател вече 16 години не е заминал. Както и електрониката му/ |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2011 1:03 Заглавие: |
|
|
| pilgrim написа: | Weiier  |
аудиокасети SONNY и обувки Adibas, и шапки с надпис Mecedet
съм виждъл, ама щом и на велера правят менте.. е аз пък имам едно копие на WS50 обаче верно много добро направено на външен вид само че вътре в дръжката влизат само 2 проводника. И си помислих че е измама но тука във форума бях чел че имало номер, как да се ползва нагревателя като термодвойка и вярно че пък си поддържа вътре температурата ако съм го загрял предварително като го включа бързо почва да мига диода поялника няма марка пише ELECTRONIC CONTROLED SOLDERING STATION но е доста удобен за запояване на финни работи. Струваше 69 лв. Иначе вътре е доста гадно изпълнение човката обхваща нагревателя не е челна като на 80 ватов велер, а и не може да се извади или мен ме е страх да я "напъна" Малко е слабичък 48 вата но не е като със търновския поялник неудобно. Между другото тия 24 и 36 волта със извитите човки са много добри тука ги похвалиха моя е от 2002ра и още си работи но не го пускам вече. И човки има по 60 ст. идеален за по едри и груби работи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|