|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 17:18 Заглавие: |
|
|
| ditronix написа: | | Всичко е въпрос на опит!Ако рисуваш платките на ръка,първо маркирай отворите с тънък център,пробий ги и после рисувай.Ако работиш с принтер или по фотометод,отворите ги маркирай преди нанасяне на рисунката.След ецването имаш готови олични центри за пробиване.Бормашината е хубаво нещо,но ако я няма и дрелчиците като тези дето ги има в Конрад вършат отлична работа, и то без стойки.Работа и тренировки му е майката! |
И запас от свредла! _________________ Бъдете здрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 18:57 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш познат стоматолог вземи от него борчета ,по бавно се изхабяват. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 20:28 Заглавие: |
|
|
| madjurov написа: | | ditronix написа: | | Всичко е въпрос на опит!Ако рисуваш платките на ръка,първо маркирай отворите с тънък център,пробий ги и после рисувай.Ако работиш с принтер или по фотометод,отворите ги маркирай преди нанасяне на рисунката.След ецването имаш готови олични центри за пробиване.Бормашината е хубаво нещо,но ако я няма и дрелчиците като тези дето ги има в Конрад вършат отлична работа, и то без стойки.Работа и тренировки му е майката! |
И запас от свредла! |
Използването на малко двигателче с лустер клема и набита в нея боргия с шлаух е стабилна и еластична конструкция (не чупи свредла)
и е много удобно, защото при бормашината ако не нацелиш мястото на отворя се криви боргията ако има одарен център. Аз вместо с център ползвам малък медчик |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 20:45 Заглавие: |
|
|
slav4o.com,
-бУргия също така и свредло.
-Ударен
-......
-......
-.....
| Цитат: | | набита в нея боргия с шлаух е стабилна и еластична конструкция (не чупи свредла) | - много зависи от свредлата!, ако то е еластично-бъди сигурен, че след първите няколко отвора които успее да пробие в стъклотекстолит ще си "замине със страшна сила", а при "шлаухната" конструкция няма как и самото свредло да не бъде еластично (в никакъв сличай ако е добре закалено няма да издържи-вервай ми). |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 21:44 Заглавие: |
|
|
| Ами RC при тази конструкция не се огъва то а шлауха. Аз съм пробвал с различни видове свредла със ситна и едра "резба" и не съм чупил. Разбира се не трябва да се прекалява с кривенето защото може и да не издържи. При работа самия шлаух се огъва и свредлото понякога дори работи под ъгъл до 45 градуса спрямо оста на двигателчето. С по-големи свредла се постига по-малък ъгъл на огъване, но те са по-здрави а и не бягат толкова. |
|
|
 |
ditronix Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 21:52 Заглавие: |
|
|
Много са важни свредлата!Последно си купих някакви немски от БОШ-КИРОВ във Варна и съм много доволен.Добри са и българските,за разлика от руските,които ми донесе познат руснак преди години.Ако ви попаднат свредла с титаново покритие/жълти/-не се колебайте!Перфектни са! Лошото е че много трудно се намират.По отношение на зъбарските борчета съм скептик Следващите редове ще предизвикат смях,но който може да опита и ще се убеди за какво става въпрос.Аз заточвам свредла до 1,2мм. с диамантена пиличка/руска/.Поглеждам през лупата за да се ориентирам и 3-4 джижения в необходимата посока свредлото става като ново.Технологията е руска но е изключително ефективна.Иначе на шмиргел всеки знае колко пъти може да се заточи свредло без шаблон.Колкото до лустър-клемата и свредлото забодено в шлауха-всичко това е несериозно.То така и с дамски вибратор можем да пробваме... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|