Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

200W QUAD405, но не на МК
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
chikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

За да се заемеш да направиш усилвател трябва сам да прецениш дали въобще си заслужава цялата гимнастика.Може би имаш вече някакъв опит но аз имам друго в предвид.Зная,че удоволствието сам да си го направиш е неповторимо. Правил съм много стъпала и куада и екселата и още много други. Екселата е хубав и устойчив усилвател свири доста добре но не ти го препоръчам за хай фи нуждите които търсиш.За да направиш истински усилвател трябва да се спреш на доказана качествена и стабилна схема. И за да направиш тази схема трябва да купуваш качествени елементи и най вече кондензатори.Крайните транзистори трябва да са мосфет и зъдължително латерални.Чак тогава маже да очакваш добър усилвател който превъзхожда мнозина маркови такива от масовото производство.Тогава може да се каже,че целта оправдава средствата.Идва тогава и още един проблем който също не е за подценяване.Външния вид.Представям си добре свирещ усилвател в някаква кутия е просто пародия.Тук също отиват много кинти.И тук ти самия трябва да прецениш въобще нужна ли е цялата история. За да ми повярваш разгледай този линк. Моля за извинение към модераторите,че препращам към друг форум и ако преценят нека изтрият моето мнение.
erolchy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не ми се е случвало да ги давам на късо, ако не се лъжа първият има някаква защита, иначе на максимална мощност си работят перфектно, стига да ти е добро охлаждането, ако се хванеш да правиш втория само да знаеш че на схемата е обърнат поляритета, нещо не съответстваше с схемата за печатната платка, трябва да го видиш. За да не ти изгарят при късо сложи една защита, аз като правя усилвател с СТК винаги им слагам че те много лесно горят.. Smile

Последната промяна е направена от erolchy на Чет Дек 27, 2012 12:42; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
driverchoo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2012 12:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочетох темата от кинка и да ти кажа чесно човека се е справол повече от пефектно, обаче като му видях цените на кондензатори и кутия само и ми прилоша! То само за тези пари ще се снабдя с фабричен с що годе прилично качество. На битака изкарват някакви фабрични усилватели втора ръка, които не могат да се пробват и не се знае работят ли дори. Разбира се и цената им е символична - от 50 до 100лв. но струва ли си риска.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maro71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Наприч

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2012 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

http://radev1.narod.ru/ Отиди на този сайт ,обади се на посоченият телефон и попитай за платки,аз купувах от него, мисля ,че е един от най запалените колеги по QUAD ,дори има готови налепени и тествани ,работят много добре
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети