|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2014 18:08 Заглавие: КТН |
|
|
Не съм показал, защото на моя телефон не се вижда нищо като го снимах. Чертите са хоризонтални и става въпрос за вариация на яркостта на картината и са най-силни в краищата на екрана и почти не се виждат към средата. На моменти са твърде бледи или изчезват и не съм с хубав телефон. Ще пробвам с един чужд...
C407 1uF/50V ли? Той не е филтров понеже... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2014 15:49 Заглавие: KTN |
|
|
Реших да споделя с баща ми проблемът с телевизора (той в друг град) и се занимава сравнително често с ремонти (най-често дънни платки, монитори и тв) и той смята, че са "виновни" електролитите на захранването на вертикалното отклонение (поради това, че чертите не са равномерни по екрана т.е. има разлика в рамките на кадровата развивка). Лошото е, че ако е проблемът във филтров кондензатор на 27V и "играе" напрежението на вертикалното отклонение не схващам яркостта защо ще се променя.
И за беля откакто намерих как да го снимам пустия телевизор не го прави проблемът. Следователно не мога и ремонт да му правя, а само мога да мисля... |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2014 16:52 Заглавие: |
|
|
| Ами то докато пишеше тук в темата, можеше отдавна да ги смениш въпросните кондензатоеи... Вече 3_ти 4-ти ден. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2014 17:01 Заглавие: |
|
|
Хайде стига 2 седмици мъки и гадаене. Със шаманстване "какво може да му е?" - в друг форум. Тук сме технически грамотни, измерваме и си вършим работата.
Стига циганеене за 20 лв, носи го на сервиз.
Писал съм за мераклиите за домашна операция с ножа и сатъра, няма да се повтарям. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|