| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 23:14 Заглавие: Re: Как да излъжем АББ на SAMSUNG |
|
|
| wesko dilow написа: | Уредът,който представя колегата cdi се предлагаше от немската търговска фирма KONIG ELEKTRONIC като модел TR851,а по-малкият и по-компактен модел TR551 се предлага от Пулсатор за около 1000лв.Един колега от Враца-Антей Петров си го купи и БЕЗПЛАТНО се възползваме всички оторизирани сервизи в града при специални случаи-29"кинескопи.Наистина апаратчето е хубаво,но при тази стегнация за работа-дали си заслужава инвестицията?А за непретенциозните колеги ще препоръчам уреда от сп.Радио Тв. Електроника бр.12/1980г.Старичък,но доказан с времето си.
А като сме подхванали тази тема,защо не обменим опит със схеми и препоръки? |
Е явно има човек който разбра че не се базикам за цената а изпълнението е на TR851 и за мен поне не е за никакво подценяване - казах че лично съм работил с този уред и е перфектен за цената която може евентуално да се направи, разбирасе тя може да бъде корегирана но това още е под въпрос понеже дадени части от изпълнението зависят изцяло от други личности както и дизайна на кутията. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 23:25 Заглавие: |
|
|
| Подкрепям напълно колегата Дилов да се обменят схеми,препоръки и опит,защото с изтощен кинескоп телевизорите поемат към контейнера за смет а би могло да ги поремонтираме още някой друга година.Аз лично нямам такъв уред макар че работя вече 15-та година. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:14 Заглавие: |
|
|
И аз го разгледах но за съжаление няма нищо общо с реалноста освен че един спомена че по метода на Rottor е изгорил няколко кинескопа
и никъде несе описват времена за цикли и какви честоти трябва да се гонят с каква форма на импилса и тн.. някакви догадки май.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:18 Заглавие: |
|
|
Ква схема кви пет лева ?Вземате един траф от ламбово радио дето има примерно 6волтова намотка дето е достатъчно ячка че да отопли кинескопа,високото напрежение с един умножетел с диоди го качвате до 500-700В моя е без ограничителен резистор ама кат искате може да му сложите някой килоом и му слагате един бутон на тва напрежение и един превключвател с който да се прекъсва веригата и да се подава голямото напрежение към уск.електрод.Значи правите 5-6удара решетка-катод и след това подавате голямото напрежение към скриина за да може да обере и издърпа прашинките напред че да не стане беля-късо примерно.Слагате си 5-6 различни цокъла да ви е удобно и тва е -методиката става даже и без уред никав-в телевизор-използвайки скрийна-хем може да си го регулираш плавно.Па койт има излишни пари да си купува играл съм си и с Koenig и с Muter и с нищо не са по-добри.Стойчо айде пак да не спорим-пределно ясна ми е химията на катодите-този твърд слой който покрива катода,който е окислен,на практика всеки му казва окис,но е доста сложна смесица от химични съединения,като основната беля я правят бариевия и стронциевия карбонат,калциевия карбонат,окиси,метални съединения на останалия в тръбата остатъчен азот и кво ли още не. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:34 Заглавие: |
|
|
| Аз вече съм си поръчал направата на един за мен - просто неизкам да ризкувам да купя на някой клиент нов кинескоп а всеки нормален човек може да си направи сметка защо скъпото е скъпо. От въздуха нищо нестава - щом има цена има и качество. На самоделки съм се нагледал за 15 години. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:50 Заглавие: |
|
|
| Не мисля че при тия цени на новите китайски и какви ли не телевизори има смисъл да се инвестират хиляди евро в машина за рециклиране... |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 14:51 Заглавие: |
|
|
Ха ха ха-cdi не забравяй примерно че Ноевия ковчег е самоделка,а "Титаник"-плод на един от най-големите и ерудирани световни производители Ако гледаш каталозите на Недис,Пулсатор,Ешоп и кво ли още не -ама тооолкоз неща може да си харесаш на цени безбожни.Но не забравяй че добрия майстор с една батерия и крушка може да открие дефекта ако му се наложи.Полвината ми уреди са самоделки.1-нямам симулатор на Диемен от 300лв ,но досега тхо не съм си купил и да излезе че е било здраво,2-нямам осцилоскоп от 3000лв а една Унитра на 2МХЦ дето обаче досега за всичко квот ми се е наложило ми е свършила работа и я пускам веднъж на месец-два,нямам регенератор за кинескопи за 3000лв-но тез които съм ги регенерирал успешно-карат много време,тез които не съм успял да ги регенерирам-и са ги мъкнали по други колеги с машинки хубави да ги мъчат-и другите не са успели!4-нямам програматор за 12000лв с къвто работят разни колеги-познати-но за това за коет го ползвам-ремонт на телевизори-моя самоделния досега винаги ми е свършил работа и нямам телевизор дет да чака или да съм го бракувал за памет! |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 15:15 Заглавие: |
|
|
Няма спор - но не съм много съгласен за крушката и батерията но образно казано е долу горе така. Аз съм човек който разчита на сигурното с минимален риск и качествена работа а на един човек след като му се отдава направата на уреди за отстраняване на дефекти и има време и търпение за направата няма нищо по хубаво от това. Различни хора, различни интереси. Хубавото е че ни свързва работата за тези които имат желание и мерак за нея.  |
|
|
 |
|