| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 15:47 Заглавие: |
|
|
Някои тврдят че всички електромотори си работели с трапецовидно напрежение ама малко греели аз лично не знам.А генератор на синусоида най-лесно с мост на Вин.Един операционен усилвател и два кондезатора и три четири резистора.Проблема е че при синусоида транзисторите ще греят здраво та си мисля че по-добре е да грее мотора  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 15:50 Заглавие: :) |
|
|
| vladimir_ki4ev написа: | Някои тврдят че всички електромотори си работели с трапецовидно напрежение ама малко греели аз лично не знам.А генератор на синусоида най-лесно с мост на Вин.Един операционен усилвател и два кондезатора и три четири резистора.Проблема е че при синусоида транзисторите ще греят здраво та си мисля че по-добре е да грее мотора  |
а нещо схемичка греенето не е проблем охлаждането ще е лесно... та идеята е значи да видим една схема на генератор на синусуида  _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 16:00 Заглавие: |
|
|
Колега,ще те посаветвам нещо,първо се оточни за каква мощност ще ползваш преобразуватела,за6то от това 6те зависи какво траф4е 6те избере6,за да получи6 приблизителна форма на изходното напрежение като синусида,6те се наложи да сложи6 по едно кондезаторче паралелно на изходната на мотка от порядака на 1мик.фар но да не е електролитно и едно някаде от порядака на 100nF за да "обере и някои други проблеми",аре успех,дано да е от полза това което написах  |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 17:17 Заглавие: |
|
|
Ами да речем 120-130W ми трябва така че да видим кое как може и схеми но нека са подобни на предложената от мен  _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 19:25 Заглавие: |
|
|
Добре де, напърво време за по-голяма мощност по-мощен трасформатор, което ще рече по-малко навивики с подебели проводници, това важи за всички намотки. Ако имаш доста трансформатори може да опиташ. Обаче при по-мощен трансформатор тока на празен ход е по-голям така че докато се ползва за малка мощност е добре и малак траф да имаш Според мен няма да е зле да направиш тази схема пък после да опиташ със по-мощния траф и тогава ако има проблеми да му мислим. |
|
|
 |
KokoBOko Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 7:39 Заглавие: Haha |
|
|
| krassimir написа: | Ами да речем 120-130W ми трябва така че да видим кое как може и схеми но нека са подобни на предложената от мен  |
Ти виждал ли си колко е голям 130W траф за 50Hz , такова прасенце ако смяташ да си го размъкваш из колата ще е много смешно , трябва да се види това да се посмеем  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 8:36 Заглавие: |
|
|
| Той смята 15 ка монитор да си разнася в колата ,та един 150 ватов траф ли ще му е голям хе хе ! |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 8:40 Заглавие: |
|
|
Май ще му излезе по-евтино TFT и DC-DC преобразувател за 12-19 V.
За икономията в обема няма да говорим  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 1:01 Заглавие: :) |
|
|
ххаха е добре де колко голям ще да е в джипа място бол аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя и все пак не виждам идеите Ю _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 9:08 Заглавие: Re: :) |
|
|
| krassimir написа: | ххаха е добре де колко голям ще да е в джипа място бол аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя и все пак не виждам идеите Ю |
Ти си непоправим ентусиаст
UPS-a е перфектен за тази цел , универсален уред в къщи го ползваш за компота в колата за DVD и TV , какво си се запънал да гориш части
Ето ти схема мисли върху нея
http://www.rlocman.com.ru/am/a07006.htm |
|
|
 |
|