|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 13:23 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: |
Интересно ако някой некадърник горе направи късо и адаптера долу се подпали от късото какво става оттам нататък кой е виновен че изгоря къщата... но засега такъв случай не знам да има. |
всеки адаптер поне от тези които си вървят със суичовете си имат термозащита .. и директно изключва освен ако нбякой не си е правил доработки...
а иначе ако цялата работа опира до детектиране на пропадане на захранването и като сте почнали с неомонтана вижте тоя кит http://neomontana.dir.bg/kit85.htm подходящ е за целта фотодиода се сменя с резистор и се връзва директно към захранването ще се задейства на рязка промяна в захранването .. а за да работи стабилно към самото захранване на операционния и схемата трябва един по голям кондензатор , също трябва да се погледне времето за задръжката на релето ако се сложи в изхода такова , схемата може да се преработи и по др вариант като се отстрани С1
и двата делителя да се вържат към захранването тогава при пропадане на 3 краче ще има по висик потенциал благодарение на С4 и схемата ще изработи импулс от там нататък един чакащт мултивибратор с U2 ще включи релето и ще рестартира ...
общо взето това ми се въртеше по главата дано съм се изразил както трябва .. а друг е въпроса ако суича забие без да е мигал тока... тогава може да се помисли за друг детектор примерно за да се използва примигването на светодиодите ... и евентуално детектор за това ..  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 14:39 Заглавие: |
|
|
Извинявам се, че чак сега се включвам по темата, бях пропуснал, че има развитие...
| Цитат: | ... та използваме едни ANG ...
... иначе бих се радвал да споделиш нещо по добро и надеждно ако произвеждаш да обсъдим темата
... иначе относно захранванията от poebg.com ще кажа че горят мноо яко ама в прекия смисъл на думата .. като се прецакат просто се разтапят от греене |
Не, аз нямам общо със ANG.
За поебг - знам и аз достътъчно от личен опит, включително и от "ривърс енджиниъринг".
Мойто изделие съм го направил с достатъчно по-сложна => по-стабилна схема, работи в диапазона 15-80В входно напрежение, изходно 12В/0.6А, като в ниския диапазон (10-15V) изкарва на изхода около 3 волта по-ниско от входното, но продължава да работи стабилно. (и без това почти вс. суичове им трябва от 5В нагоре.) Токовата защита е активна - cycle-by-cycle current limiting. Предлагам и вариант с гръморазрядник на входа. Върви в пластмасова изолирана с лепило кутия за влагоустойчивост. Ще кажете - няма значение, нали суича не е изолиран. Не е така - при суича са малки напреженията и не е фатално. Импулси на 60В правят доста по-големи бели при влага. На ЛС мога да кажа цена и подробности. Снимки - в момента няма, след ден-два...
| Цитат: | | а иначе ако цялата работа опира до детектиране на пропадане на захранването и като сте почнали с неомонтана вижте тоя кит http://neomontana.dir.bg/kit85.htm подходящ е за целта фотодиода се сменя с резистор |
много сложно това... мога да предложа значително по-просто решение с по-малко елементи, още не съм калкулирал цена, работя по въпроса.
| Цитат: | | .. а друг е въпроса ако суича забие без да е мигал тока... тогава може да се помисли за друг детектор примерно за да се използва примигването на светодиодите ... |
Не става - всеки път е различно мигането. Само есетствен интелект - т.е. техникът - може да ги различава. Единственото спасение за това е пингване по един или друг начин.
Що се отнася до Диджитъл и Неомонтана - честно казано аз не съм доволен от хардуера по няколко параграфа - това е по наблюдения от преди година, сега може и да има промени - захранващото стъпало, вградено в самия суич е нестабилно, работи в прекъснат режим и ИС работи на гранични стойности... TinyIP - така и не успях да го накарам да работи стабилно (но може би тук грешката е била моя).[/b] _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 22:29 Заглавие: |
|
|
Колега, първо това с ценерчето е добре на теория, но на практика не работи изобщо... бързодействието на ценера е много малко и неуспява да превключи. А относно въпроса за ЛАН мрежите-имам доста опит и стаж по твоя проблем. Аз самият имах същият проблем преди около 2 год. СЛед поредица от изпитания в реални условия успях да проследя и намеря оптимално решение на проблема. Резултатите бяха доста добри... Както и да е - накратко става въпрос за централно захранване по кабела от добре зашитен и филтриран източник, което само по себе си ти решава пролема със забиването и рестартирането, дори и отчасти и с гръмотевиците ICQ-326355643 |
|
|
 |
анонимен Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 7:36 Заглавие: Re: Проблем със захранване на Switch-ове |
|
|
Може би говорите за това: http://www.restartswitch.hit.bg/
цената е висока, но нямаш недоволни потребители |
|
|
 |
PC maker Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 7:42 Заглавие: |
|
|
| Смени филтриращия електролитен кондензатор на захранващото напрежение 12в= да е поне 1000микрофарада. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 8:42 Заглавие: |
|
|
... локално захранване на суичовете - демек всеки суич от различен клиент - това определено е възможно най-лошата конфигурация.
| Цитат: | | Представеното изделие е представено пред Патентно ведомство и подлежи на защита съгласно Закона за патентите на Република България! |
... откога за един транзистор свързан по очевиден начин, нищо новаторско, даже често предлагано от самите производители, се издава патент (та дори и полезен модел) ?!?...
| Цитат: | | Смени филтриращия електролитен кондензатор на захранващото напрежение 12в= да е поне 1000микрофарада. |
- частично решение за съжаление - пробвал съм. _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 23:22 Заглавие: Re: Проблем със захранване на Switch-ове |
|
|
това няма да свърши работа на човека ... няма централно захранване , а ако става дума за високи цени мисля че тини айпи модула е добро интилигентно решение (рестартира по желание на човека или когато няма пинг до него като не е задължително да има централно захранване ) но дали няма да забие и този модул пак няма гаранция , ама като гледам в тоя случай хем трябва да е евтино хем да ни върши работа .
не знам за вас но аз не съм напълно убеден от какво забиват суичовете . процесора в суича няма ли защита някаква , дали е възможно забиването да става заради рязкото падане на захранването и да не получава някакъв пик и разлика в потенциалите на захранването и на входящите кабели чиито маси мисля имаха общи кондензатори и така всъщност процесора да си предпазва входовете и изходите от някакво пренапрежение ? _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 20:32 Заглавие: |
|
|
Забиват основно по два вида причини:
1) най-често заради нестабилност (краткотрайно пропадане) на захранването на чипа (1.8 Волта)
2) проблемна ЛАН-карта, вирус, флууд, честа смяна на МАС-адрес или нещо подобно, при което се получават множество дребни пакети с грешен формат _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 21:45 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: |
2) проблемна ЛАН-карта, вирус, флууд, честа смяна на МАС-адрес или нещо подобно, при което се получават множество дребни пакети с грешен формат |
в тоя случай решението е много по сложно и скъпо  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 22, 2006 16:51 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | Забиват основно по два вида причини:
1) най-често заради нестабилност (краткотрайно пропадане) на захранването на чипа (1.8 Волта)
2) проблемна ЛАН-карта, вирус, флууд, честа смяна на МАС-адрес или нещо подобно, при което се получават множество дребни пакети с грешен формат | Абсолютно точен отговор. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|