Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнение за D class
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Май 23, 2005 20:01    Заглавие: Re: Мнение за D class Отговорете с цитат

кои жек ли е мойе и да съм ж 10 ама 2 класа на работа са много по добри от един друго немисля да казжам ако някои е около желико търножо мойе да доиде да 4уе как сжирят пак за жекоже пак 6те гожорим
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 0:59    Заглавие: Re: Мнение за D class Отговорете с цитат

ти в кой век живееш бе ?!? Very Happy[/quote]

много ми е интересно да знам някои кр.стапало на музикант или на оркестар на какаж режим работят в НДК с какви стапала са и класа им на работа и т.н. а това 4е са разработени не през 2005 незна4и 4е никои неработи с тях е сигурно в горна оряхожица само с клас Д работят ... Rolling Eyes
badganaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 7:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-същественото предимство на D-усилвателите е техния висок к.п.д. и
нищожно малките нелинейни изкривявания.....
Усилвателите от този клас също се нарича Шим-усилватели,превключващ
усилвател,PDM или PXM-усилвател.
Прикачил съм принципната схема на работа....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 9:23    Заглавие: ре Отговорете с цитат

badganaka написа:
Най-същественото предимство на D-усилвателите е техния висок к.п.д. и
нищожно малките нелинейни изкривявания.....
Усилвателите от този клас също се нарича Шим-усилватели,превключващ
усилвател,PDM или PXM-усилвател.
Прикачил съм принципната схема на работа....

няма спор 4е при тях кпд е наи висок но имат и доста недостатаци :ето ккжо пи6ат в едих у4ебник по вапроса:"В усилвателите на вазпроизжеждане на звък сре6тат сериозни трудности поради пояжата на зна4ителни нелинеини изкривявания.Превклу4ванията са сварзани с преходни процеси които вло6ават ка4еството на вазпроизвеждане.Затроднения вазникват и при експоатацията, тъи като усилвателите в режим клас Д изискват прецизна регулировка за да работят добре.от друга страна работата в импулсен режим изисква преобразуване на аналоговия сигнал.За целта се извар6ва модолиране на импулсите по 6ирина т.е. тяхната продалижителност зависи от това, каква е стоиността на аналоговия /звуков/ сигнал.След усливането се извар6ва преобразуване /демодолиране/ .Това е от у4ебник няма зна4ение от кои аз неказвам 4е няма такива стапала но немисля 4е са подходя6ти за аналогожи сигнали пак и се замислете колко от тези стапала намират някакво приложение в ДВД и авто усилватели ......
Teacher
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 13:49    Заглавие: Отговорете с цитат

@hapy_boy_21
Сигурно си чувал ама да те подсетя Smile
На клавиатурата има и букви като "В" "Ч" "Ш" "Щ" "Ю" и "Ъ" Ползвай ги.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Tези усилватели не са лесни за изработка, а и за качествено възпроизвеждане са необходими по-високи работни честоти, което пък съм 90% сигурен, че намалява КПД. Така че правилно е мнението и на други че са подходящи само за бас.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ре
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 15:04    Заглавие: нов съм и не съм сжикнал се още Отговорете с цитат

Teacher написа:
@hapy_boy_21
Сигурно си чувал ама да те подсетя Smile
На клавиатурата има и букви като "В" "Ч" "Ш" "Щ" "Ю" и "Ъ" Ползвай ги.

знам но до сега не съм писал така и ми е трудно да се оправям се още
ще се постарая да пиша колкото се може по на български Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
ToHu
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе супер са си клас D усилвателите, напоследък се изпозлват масово в много изделия, включително и в някои 5.1 системи и то на сериозни производители. Всичко което някога се е писало за тях вече не важи, в момента няма проблеми нито с високите честоти нито с бързите процесори. TI имат широка серия чипове за клас D усилватели. Високата честота пък по никакъв начин не намаля КПД-то.
Принципа им на работа е сравнително прост, с високочестотен сигнал и ШИМ модулация се синтезира входния сигнал, след изходото стъпало което работи в ключов режим и обикновенно е MOSFET изпулнение има филтър който реше високочестотната съставка. Звука е доста сносен, дори има ткаива които влизат в нормите нa HI-FI клас.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2005 15:51    Заглавие: Отговорете с цитат

ToHu написа:
Абе супер са си клас D усилвателите, напоследък се изпозлват масово в много изделия, включително и в някои 5.1 системи и то на сериозни производители. Всичко което някога се е писало за тях вече не важи, в момента няма проблеми нито с високите честоти нито с бързите процесори. TI имат широка серия чипове за клас D усилватели. Високата честота пък по никакъв начин не намаля КПД-то.
Принципа им на работа е сравнително прост, с високочестотен сигнал и ШИМ модулация се синтезира входния сигнал, след изходото стъпало което работи в ключов режим и обикновенно е MOSFET изпулнение има филтър който реше високочестотната съставка. Звука е доста сносен, дори има ткаива които влизат в нормите нa HI-FI клас.

Супер са да наистина за двд системи за миниатъризация да , но проблемите сварзани с тях невиждам как са отпаднали защото винаги ще има преобразужане на аналоговия в цифров и обратното а за кацеството ако не си 4увал не6то по добро да нямат равни Surprised
SVA-BG
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

hapy_boy_21 от твоите твърдения излиза че ти ползваш само аналогови звукоизточници и ако е така мисля че имаш сериозен проблем с съвременните технологии а цитатите ти от учебници които са писани по времето на германиевите транзистори мисля че не са уместни при положение че всеки ден се подобряват технологиите и се правят по бързи и бързи транзистори и още нещо ако проблема ти е в това пусто преобразуване в ШИМ има контролери например DDX-2100 които преобразуват S/PDIF директно в ШИМ .... брей до къде е стигнала техниката Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети