|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 18:37 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ако минеш на двуполярно, кондензаторите в ООВ биха останали без напрежение |
Интересно кои са тези кондензатори в ООВ ,след като електролитите ще отпаднат при двуполярно захранване?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 20:18 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Цитат: | | Ако минеш на двуполярно, кондензаторите в ООВ биха останали без напрежение |
Интересно кои са тези кондензатори в ООВ ,след като електролитите ще отпаднат при двуполярно захранване?? |
Да, очевидна неточност. Прав си. |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 9:38 Заглавие: |
|
|
Излишно усложняваме нещата. Схемата, такава каквато е работи добре, единствената ми забележка беше времето за задействане (събуждане) на второто стъпало - над 10 сек и желанието ми леко да повдигна високите. След като вече съм я направил, питах какъв е начина този недостатък да се избегне, иначе мога да направя и друга схема, с двуполярно и пр. екстри, но пак казвам грамофона не е кой знае колко професионален, нито пък го ползвам за такива цели, така че това ме задоволява.
В края на краищата не може да искаш супер качество, ако дозата не го дава (Hitachi MT-30 /DS-ST30/) а тя не е нещо особено.
Затова ще прибегна само към козметична промяна, без да се налага да променям съществено платката или да правя нова такава.
Ето само това ще реализирам:
1. 120 к от изхода на второто стъпало към кондензатора 22 mF
2. Съпротивлението от 1 к се сменя с 3,9 к.
при което резултата трябва да е K@1kHz=46.5dB
време за събуждане ~ 2.7 s.
Fc~20Hz (начало на завала за инфразвук)
В момента, както е схемата с резистор 1к, коеф. за 1kHz е безмислено висок (58dB), което създава изкривявания за по-силни записи.
Увеличаването на резистора ще повдигне и с 1-1.5 dB високите, което също ще ме удовлетвори. Не виждам с какво се влияе на RIAA корекциите в ООВ, просто това 120 к. е извън корекцията, зарежда по бързо кондензатора и схемата ще сработи след 2-3 s.
Ако някой намира нещо нередно, моля да го сподели.
Иначе, аз ще променя първоначално само единия канал и ще сравня с другия. |
|
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 9:41 Заглавие: |
|
|
Излежда коректно. Действай и докладвай  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|