| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 14, 2006 22:55 Заглавие: |
|
|
ами смени електролита на капсулована батерия за видеокамера като си толкоз отворен.Първо провери за какво пита човека/видеокамера/А за вашите в подстанцията дето ми ги пишеш че им сменяте електролита и ги тествате на месец са изпълнение за военни цели но те само поддържат като авариино захранване релеините защити и някоя друга авариина лампа. При условие че я натовариш не се знае дали ще успее и едно АПВ да изкара без непрекъснат подзаряд нищо че е с голям капацитет. И аз съм в тоя бранш и ми е ясно че излиза скъпо да се смени батерия в подстанция но ние сме си такива че трябва подмяна на съоръжения но не го правим/такава е политиката особено във частни ведомства/ Задълбахме много темата за едно елементарно питане-дали е изгодно ...... или не, всеки изразява мнение,но вашето си е чисто заяждане със такива като мен дето споделят наи-вече от натрупан опит а не от суха теория
С УВАЖЕНИЕ Палев |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 0:46 Заглавие: |
|
|
Моля Ви не се карайте ! ... От тези батерии сигурно нищо няма да стане за това ми препоръчайте от къде може да взема 2 броя батерии за UPS 12V 7Ah. Интересуват ме колко струват качествени батерии, защото тези се скапаха на първата година ... И ако може да ми предложите и някакви средно качество батерии т.е цена/качество
Благодаря |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 8:43 Заглавие: |
|
|
провери за акумулаторни батерии които се ползват при офисаларми.Те са капсуловани и не се нуждаят от поддръжка.Оловни са и имат горе-долу такъв модел около 6-7 Ач.Не съм сигурен за цена но мисля че бяха около 20 лева/ориентировъчна цена/ Само дали ще имаш място да ги събереш в юпиеса .Като цяло са траини зашото седят монтирани по разни външни сирени на алармите а там са подложени на здрав тормоз относно климатичните условия-при теб няма да е така,ще са на сухо и топло
С УВАЖЕНИЕ ПАЛЕВ |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 20:32 Заглавие: |
|
|
Колеги,доколкото помня ставаше дума за батерия с капацитет 2,3 Аh.Тези батерии се намират лесно-в КОНРАД ги има и струват под 15 лева доколкото помня.Друг е въпросът,ако някой е решил да се занимава заради идеята или експириънса с тези неща. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 22:40 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Колеги,доколкото помня ставаше дума за батерия с капацитет 2,3 Аh.Тези батерии се намират лесно-в КОНРАД ги има и струват под 15 лева доколкото помня.Друг е въпросът,ако някой е решил да се занимава заради идеята или експириънса с тези неща. |
Ditronix бъркаш виж няколко поста по-горе и ще разбереш, че става дума за 12V 7Ah  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 16, 2006 22:00 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | здравейте, знае ли някай как мога да рециклирам стара оловна акумулаторна батерия. попадна ми стара видеокамера чиято батерия за мое учудване се оказа 12V, 2,3A/h оловна (след като се опитах да я отворя, под залепения капак се показаха отворите на клетките, които бяха запушени с гумени тапички). Напълних летките с преварена вода и батерията даде признаци на живот, напрежението и достигна 8V и позволи заряд. Започнах да я зареждам и след около час зарядното изключи. Включих я в камерата и след като сложих касета отново ми даде че е изхабена. Сега я зареждам отново но ви моля за съвет как точно мога да я рециклирам |
Първият пост от темата.........Следя я от самото начало,а не от няколко поста по-горе  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|