Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импулсно захранване за крайно стъпало
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 03, 2009 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде пак компетентни философии!

Тоя път на тема "как да използваме IGBT транзистори, за да прекараме 9 ампера" Very Happy Very Happy Shocked

Що се отнася до пиковете във входното напрежение - има си варистори (стотинки), транзорбове (левче), LC дросели на входа (които като страничен ефект ограничават безобразните пренапрежения). Който е тръгнал да прави импулсно захранване, ще има достатъчно акъл да слага такива неща на входа. Ако няма - ми да гори тогава!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте пак!Продължавам търсенията за импулсно което да ме удовлетвори като данни и като надеждност която досега публикуваните схеми мисля че нямат Very Happy !Попадна ми още една схема със сравнително нова елементна база:
4. http://img10.imageshack.us/img10/3658/sg3525dc6.jpg
Освен стабилизация на изходното напрежение предпочитам да има и защита по ток,но да не е като в схема 3 при която при превишаване на зададения изх.ток захранването се изкючва Very Happy ,което не е приемливо!
Предпочитам защита която прилага ограничение на тока на мосфетите,без да изкл.захранването.Дали е възможно да се приложи такава защита примерно която ползва пада на напрежение върху резистор във високоволтовата силовата верига,както при някои телевизионни захранвания?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kabel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел бяня

МнениеПуснато на: Съб Фев 07, 2009 2:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре ще ти кача схема и печатна платка на 600 вата захранване но при условие че направиш и за мен една платка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети