Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за 100вт Хи Фи хоби кит
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2005 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

милиони теми вече се създадоха то тоз въпрос Rolling Eyes

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ae вместо да ми помогнесх ти...... Evil or Very Mad Arrow Question
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Аве голям проблем както си слушам тихо и изведнъж един бръм и трафа загрява ..... ко стана нз
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 23:02    Заглавие: Въпрос за 100вт ХиФи хоби кит Отговорете с цитат

Милене,не съм съгласен,че 2N3055 са по-добри от KD503.Усилватели съм правил повече от космите по главата ти.От 1972г. лампови и около 1980 и до днес всякакви.В монтана и Враца произвеждахме какви ли не модели и се оказа,че 2N3055 не издържат и гърмят.Няма да навлизам в подробности,просто ми повярвай,защото съм работил и в развойно подразделение като конструктор и съм правил хиляди експерименти.KD503 се оказа много добър сред евтините транзистори,понякога и превъзхождащ 2SC1579 MJ15003 и др.Със подбрани екземпляри по пробивно напрежение съм правил 500Вт.стъпало,което освем като усилвател ползвахме и за вибростенд за друсане на издерия на 72часова проба при производство,а заводски усилвател не се произвежда с компромиси,който е работил в производство знае.Така,че почти всеки усилвател с по 2 бр.КД503 и 2по 40волта захранване винаги отдава 100Вт. на 4 ома.товар.Качеството на един усилвател не е само ел схемата,а и редица др.неща,като подреждане на елементите на платката,начина на замасяване-в една точка на подходящо място,филтрация на захранването,блокиране на възбуждането по ултразвукова честота и редица др.мерки.Една елементарна схема може да те направи луд,ако не знаеш някои правила на консттруирането,нищо,че това е звукова честота.Понякога възникват самовъзбуждания от некачествени елементи,транзистори с голямо усилване и при липса на осцилоскоп не виждаш възбуждането и вместо да усилва,конструкцията става само за отопление на стаята.Колкото и прости да изглеждат нискочестотните усилватели,винаги има какво да се научи от тях и затова са хиляди схемните решения и модификацийте им.Вече 30г.не преставам да се интересувам от тях и въпреки това някои елементарни на вид уредби ме затрудняват при ремонта.Дерзайте,вие сте млади и има да се учите,а ние-ветераните ще помагаме с опит и знания когато сме в час с даден усилвател. И все пак QUAD e ненадминат!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 11:16    Заглавие: Re: Въпрос за 100вт ХиФи хоби кит Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Милене,не съм съгласен,че 2N3055 са по-добри от KD503.Усилватели съм правил повече от космите по главата ти.От 1972г. лампови и около 1980 и до днес всякакви.В монтана и Враца произвеждахме какви ли не модели и се оказа,че 2N3055 не издържат и гърмят.Няма да навлизам в подробности,просто ми повярвай,защото съм работил и в развойно подразделение като конструктор и съм правил хиляди експерименти.KD503 се оказа много добър сред евтините транзистори,понякога и превъзхождащ 2SC1579 MJ15003 и др.Със подбрани екземпляри по пробивно напрежение съм правил 500Вт.стъпало,което освем като усилвател ползвахме и за вибростенд за друсане на издерия на 72часова проба при производство,а заводски усилвател не се произвежда с компромиси,който е работил в производство знае.Така,че почти всеки усилвател с по 2 бр.КД503 и 2по 40волта захранване винаги отдава 100Вт. на 4 ома.товар.Качеството на един усилвател не е само ел схемата,а и редица др.неща,като подреждане на елементите на платката,начина на замасяване-в една точка на подходящо място,филтрация на захранването,блокиране на възбуждането по ултразвукова честота и редица др.мерки.Една елементарна схема може да те направи луд,ако не знаеш някои правила на консттруирането,нищо,че това е звукова честота.Понякога възникват самовъзбуждания от некачествени елементи,транзистори с голямо усилване и при липса на осцилоскоп не виждаш възбуждането и вместо да усилва,конструкцията става само за отопление на стаята.Колкото и прости да изглеждат нискочестотните усилватели,винаги има какво да се научи от тях и затова са хиляди схемните решения и модификацийте им.Вече 30г.не преставам да се интересувам от тях и въпреки това някои елементарни на вид уредби ме затрудняват при ремонта.Дерзайте,вие сте млади и има да се учите,а ние-ветераните ще помагаме с опит и знания когато сме в час с даден усилвател. И все пак QUAD e ненадминат!

То хубу обясни ама кажи какъв е моя проблем с бръмаа да е нещо някой транзистор или кондензатор че да ми дава ма късо да ми загравя трафа?Ами тея КД503 на товар 8 ом колко вата ще изкарат е?
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 22:15    Заглавие: Re: Въпрос за 100вт ХиФи хоби кит Отговорете с цитат

irc.bg написа:

То хубу обясни ама кажи какъв е моя проблем с бръмаа да е нещо някой транзистор или кондензатор че да ми дава ма късо да ми загравя трафа?Ами тея КД503 на товар 8 ом колко вата ще изкарат е?

Това е като да кажеш имам тука една кола нещо като загрее не върви Rolling Eyes как да я оправя?
Почни подред де грец, кондензатори,крайни транзистори Very Happy
Изходната мощност зависи силно от захр. напрежение при едни и същи условия разликата между мощностите с 2н3055 и кд503 ще е незначителна (ако въобще съществува) двата са аналози но 2н3055 май само в мойта маза не се пройзвежда .И двата "свирят" еднакво само че кд 503 издържа повече мъки Very Happy можеби защото е малко по мощен Rolling Eyes
та мощноста при класическа схема +/- 35 волта ще е към 60 вт на 8 ома но това на око.
п.с Някъде четах че са крайно неподходящи за аудио понеже са мнооого нелинейни ми вижте характеристиките вярно си е какви са тия Хай Фи усилватели с 2н3055 Question даже за клас А не стават (от към линейност де иначе за такива правотокови мъчения кд503 е супер добитък Laughing )
Върнете се в началото
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 18:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Та вече сичко е ок купих си даже КД503 за по 2 лв. А сега остава да видя колко волта трябва да ми вади на изхода след като е 100вт.=?волта
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Аве да му ЕБ@ М@ЙК...... ся ко стане нещо май с кондезаторите от де стана 125,5 волта Shocked и пак почна бръм ама не дава на късо кво става тука нз някви 125 волта малииииии помагайте

П.С. сори за израза горе
То било 125 променлив!

Последната промяна е направена от irc.bg на Сря Юни 08, 2005 12:20; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

irc.bg Предлагам ти да го занесеш в някой сервиз или да си вземеш друг:!:
Върнете се в началото
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 12:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Аве да му..... пак то било на уреда за променлив ток вкарва си 57 волта да гу ебна кат са усили пада ама бръм и не се маха, номоже да тръгнееее!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети