|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2016 11:30 Заглавие: |
|
|
| gigant написа: | | Това значи, че ако юзера иска 50Hz на изхода ще излезе 220V ЛИНЕЙНО, ако иска 25Hz - ще излезе горе-долу 110V, на десет херца - само 45V. Което е доста по-малко от входното, нали така Niakoi? |
Това е така, но от този пост: | slav4o.com написа: | | Ами защото преобразувателите явно са междуфазни и от 380 междуфазно правят 220 фазово, а от 220 междуфазно става 127 фазово. | се подразбира, че ако захраниш инвертора с 220V, не можеш да изкараш от него повече от 127V. _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2016 15:43 Заглавие: |
|
|
Както вече писах, омешани са понятията. slav4o е написал: | Цитат: | | от 220 междуфазно става 127 фазово. |
А ти го четеш:. | Цитат: | | ако захраниш инвертора с 220V, не можеш да изкараш от него повече от 127V. |
Фазово е напрежението м/у звездния център и всяка една от фазите и 1.73 пъти по-малко от междуфазното. Аз го чета така:
...ако захраниш инвертора с 220V, не можеш да изкараш от него повече от 220V линейно, което е 127V фазово.
Така че написаното от него за мен е вярно. Неясно е, защо така го е написал - питай него...
ПС Да уточня, че линейно и междуфазово е едно и също. И че 1.73 е закръгление на корен квадратен от три. Това специално за хидразин. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2016 17:18 Заглавие: |
|
|
междуфазно съм имал в предвид на изхода на инвертора. На входа 220 V може да е фазово може да е линейно, може да е една от 3 или една от 1000 фази по 220 V, може и от космическа совалка да е взето.... Въпроса е че явно изходите на инверторите са свързани в триъгълник. И там няма изход (обща точка ) за нула. Ако се вземе от българската електроснабдителна мрежа фазово 220 и му се сложи траф да го повиши до 380, то устройството ще работи така, сякаш е на трифазна мрежа.
Другият вариант е да се направи 380 от две фази, но това значи да е на разположение трифазна мрежа, за която се препоръчва еднакво натоварване на всички фази, така че в него случай се свързват и трите. |
|
|
 |
mal4oy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2016 22:04 Заглавие: |
|
|
Исках само да споделя, че го свързах и мотора тръгна без проблеми(на триъгълник). Плавно се развърта до настроените херци. Но при 40 херца след 3 часа работа започва да понагрява, затова или трябва да му измисля охлаждане или да намеря от някъде човек който е настройвал такъв иневерторен преобразувател, като се надявам след настройка да спадне температурата. Не разбирам много, но имам уред и измерих между всеки две фази със уред и ми показваше 380v  _________________ Опит за търсене на истината.. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2016 22:48 Заглавие: |
|
|
Някои (може би всички) имат настройка на носещата честота на инвертора. Когато я повишиш моторът става тих, но позгрява (токове на Фуко), и обатно- като я свалиш става шумен, но загрява по-малко. Другото е, че ако моторът се ползва на обороти под 50% от номиналните охлаждането му със собствената му перка се влошава, трябва да му предвидиш вентилатор за принудително охлаждане.
Последната промяна е направена от milmar на Пет Апр 01, 2016 22:52; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2016 17:42 Заглавие: |
|
|
е значи съм бил в грешка. А вътре отварял ли си го да видиш какво има ? |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2016 8:09 Заглавие: |
|
|
| mal4oy написа: | .....Не разбирам много, но имам уред и измерих между всеки две фази със уред и ми показваше 380v  |
Къде ги измери тези 380 В и с какъв уред? |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2016 13:27 Заглавие: |
|
|
| mal4oy написа: | Исках само да споделя, че го свързах и мотора тръгна без проблеми(на триъгълник). Плавно се развърта до настроените херци. ...Не разбирам много, но имам уред и измерих между всеки две фази със уред и ми показваше 380v  |
Това преди да се взриви инвертора и да го пратиш на ремонт или след това го мери тия 380волта ?
 _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2016 20:36 Заглавие: |
|
|
Остави какво ти показва уреда! Импулсен ток не се мери така! Нормално е да ти грее двигателя! Така свързан черпи по-голям ток! И няма какво да направиш! Споменах по-горе да си сложиш хубава термична защита!
Не напразно двигателите се стартират в триъгълник и после се превключват в звезда!
По принцип по-високата носеща честота трябва да намали загряването!Само по принцип! Ако инверторът не е направен качествено може да постигнеш обратен ефект!
Аз съм доста скиптичен дали някой изобщо би се занимавал с подобно чудо на китайската техника!
Аз бих ти препоръчал да направиш друго! Свържи си двигателя в звезда и повдигни кривата, колкото позволява инвертора! Мотора е през редуктор и е с малка мощност. 90 на 100 ще тръгне! Ще се върти по-бавно(моментът му ще е по-малък ако трябва да съм акуратен!), но не би трябвало да имаш проблеми със загряването. Все пак зависи от предавателното число ... |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2016 22:48 Заглавие: |
|
|
-Все си мисля, че беше " Звезда-Триъгълник", но нищо де, пък и се касае за мотори по-мощни от 750вата ( както е в случая)
-По-високата носеща честота ( а колко е в момента ) е безмислена за този мотор 4кхц е предоволно и достатъчно.
- Висока температура .... ама колко, колко градуса. Изказваме се всички, а инфо няма А кое грее - мотора или редуктора това описано ли е
Нищо де - китайците са виновни Ясно е
- Това за кривата и звездата няма да го коментирам...... _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|