Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Добавяне намотка за 5 волта
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

ststefanov написа:
. Или пък апаратурата не е била с достатъчна разделителна способност.

В акустичната техника такова понятие няма. Мързи ме да пиша на дълго и широко, не ми се и спори.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ststefanov написа:
.... Ако искате направете отделен раздел или тема за такива "flame wars". Там можем да си спорим на воля)

А, не ...!
Има достатъчно аудиофилски форуми за подобни цели!
А, че темата се измести - в това си напълно прав и май и е време да и сложим точката щото както е тръгнала .... Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

А какво ще кажете за това? Arrow http://ixbtlabs.com/articles2/aopentube/ http://ixbtlabs.com/articles2/roundupmobo/aopen-ax4b-533-tube-i845e.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Да живее маркетинга! Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Айдааа,,,, Razz
ststefanov написа:
Разлика има и я усеща дори технически неграмотен човек като жена ми например...
Па тия най-великите композитори, музиканти и т.н. сигур са поне с ТУ-София , специалност "МУЗИКА"
Още одеве мислех да пиша, па ме домързя Twisted Evil
Мислех да нарисувам три блокчета : захранване, усилвател, високоговорител. Та ако, това, първото блокче може да се сменя според изискванията довели до този спор- > тогава > зад завесата, както бе казано! И аз си падам слухар и бих искал да присъствам Laughing
....Иначе и аз съм си купувал медна, спицялна тръбичка за икономия на гориво с 15% за 10лв-ТАТО-ви пари
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
... май и е време да и сложим точката щото както е тръгнала .... Confused

Наистина темата трябва да се разчисти от всички излишни съобщения (включително и моите Smile )
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

В аудиото и в акустиката няма параметър разделителна способност,а защо няма?Защо няма например термин,измервания и дълги научни стати за динамични фазови изкривявания,какво е това?Защото с ерата на транзистора (който между другото също е зарязан накрая и не е доизследван като хората) и общата отрицателна обратна връзка всичко става лесно и просто "пей сърце".Ха некви си 20 килохерца обхват,че там никакви паразитни параметри не са от значение,щом не убиват полвинта сигнал,говорителя бил с 5-10% изкривявания,ами добре това има за момента това ще слушате.И после всичко свирело еднакво ами еднакво ще свири това е култура,един дръжкофон и касетка чалга-всичко е наред.Пиратски записи с някакво качество-еми убаво нали е без пари...Има по света студия звукозаписни в които се взима и най-малката подробност и технически и акустически,верно броят се на пръсти но слава на Бога,че ги има.Така като не може да иде човек в Албър Хол,може да се надява по някакъв дори и скъпичък начин,Нейно Величество Музиката да дойде при него.А на който му е всичко еднакво и се чува еднакво е свободен да си слуша еднакво,а други на които изобщо не ни е еднакво,ще копаме докато намерим удоволетворение(което изобщо не е задължително).Сега ни вземат за улави и сектанти но това изобщо не ни пречи.Хау..
П.П Преди 2 години мислех точно като Божилов.
П.П.П .Спора е излишен,защото винаги от двете страни ще има различен брой хора неуважаващи другите (в България сме).
П.П.П.П. RC дори темата да се е отклонила от въпроса,сигурен съм че всеки колега,телевизионен майстор е в себе си и аудиофил,та затова е интересна...е не са изкл'чени и изкл'чения...
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде пак опряхме до стандартните обвинения Laughing
ststefanov написа:
очевидно нямаш слух

ststefanov написа:
след като не си чувал разликата между кенотрон и полупроводник (или не си искал да я чуеш).

Такава разлика продължавам да твърдя че няма.
Arrow Няма техническите причини да има някаква съществена.
Arrow Няма данни за анатомо-физиологични способности на ухото,че ако я има то ще я отдиференцира.
ststefanov написа:
Разлика има и я усеща дори технически неграмотен човек като жена ми например.

Цитат:
Но има и неща, които наистина се чуват, колкото и невероятни и необясними да са те! Това, че някой, или почти всички, не ги чуват, не означава, че ги няма. Само дето не могат да се обяснят със средствата, които използваме.

Въпроса е дали наистина я има или говорим за явлението сугестия.Взимам една непозната монета.И почвам да ги търкам с пилата,пиля пиля,докато спре да се разбира какво е писало на нея.После идваш и почвам да ти обяснявам-"виж виж как личи силуета-тука е писало 20".Гледаш гледаш и наистина силуета ти заприличва на 20.
После почвам да ти развивам друга теория-"виж виж как личи силуета-тука е писало 50".Пак гледаш,пак гледаш-и наистина ти заприличва на 50.
А тя може да е била съвсем различна като стойност и от двете предположения.На същия принцип сумати хора по света са се излекували с помощта на явления като инжекции с дестилирана вода в ампулки с дълго и завъртяно префърцунено латинско име,магически колани и наколенки и т.н.
Понеже се заговори за слуховия анализатор-колко бил съвършен човешкия.Колко бил прецизен.Само да вметна.В обработката на звука освен самото ухо участват и много други неща-след това информацията преминава през нерви до мозъка и оттам отива до центрове отговарящи за възприятно-представната дейност.Хубаво е когато се говори за такива неща да се вникне малко по-дълбоко в същността на материята,колкото и трудносмилаема да е тя.
Хората са го доказали достатъчно точно и ясно-възприятията и представите са едно неделимо цяло и взаимно си влияят,като представите могат да манипулират възприятията.И го и правят.Също както могат да ги модулират и да им влияят и мисловната дейност и емоциите.И и те го правят.
Има хора,които обясняват че чуват разлика в звученето на един аудио-файл при първото му просвирване след като е създаден и на такъв вече просвирван.Е разбира се има и простичката команда COMP(ARE) за побитово сравняване на 2 файла ама на кой му пука.
А това че има много гледни точки върху едно нещо,които не съвпадат не значи че истината не е една.
Един мъдрец го е казал доста отдавна-"От небето не падат камъни,щото на небето няма камъни" Very Happy
А специално когато много хора седят и наблюдават дадено физично явление и го описат по еднакъв начин...А същевременно една малка част богопомазани,казват че "совите не са това което са"...Та тогава обикновено съм забелязал че в 100% от случаите истината не е на страната на богопомазаните.

ststefanov написа:
Да, има фирми, които продават на фантастични цени елементарни неща.

Е тук вече си дойдохме на думата.
Когато един ден стана милионер,обещавам в моя скормен дюкян да имам освен хляба насъщен който имам сега (сиреч BU508),да имам и всякакви аудиофилски неща-и най-скъпи,и още по-скъпи от тях.И позлатени,и посребрени,и в масло,и без масло и кабели с посока и кабели без посока.И от децембриран джамандулейкий също.И обещавам да провервам.Поне на думи.

ststefanov написа:
Според мен цялата електроника се гради на опростяването и моделирането.

Той целия свят се крепи на това-на анализ и синтез.
ststefanov написа:

(според мен темата се измести много от началното направление. Ако искате направете отделен раздел или тема за такива "flame wars". Там можем да си спорим на воля)

Нямам време,нямам нерви за подобни дебати.
А и има предостатъчно места из мрежата за подобни яростни битви.Нека това барем го запазим чисто и мирно. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да го запазим чисто. Аз не искам да споря повече. Мисля, че отдавна стана ясно.
Ще се радвам, ако даде Господ да се видим на по бира някой ден и да си говорим наживо.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата приключи.
Ако автора има някакви основателни доводи да продължи по същество - да се обади на РМ.
Ще бъде разчистена и отключена.
Термини - "в България сме" не са ми по вкуса като основателен довод за защита на каквото и да било.
"Не обичам" подобни теми защото те не се водят с доводи, а със заклинания и прерастват в "нещо" на което не му е тук мястото.
Интернет широк, форуми - много.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети