Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импеданс...??
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

да на филтъра сам ги сложил... ми кво да правя като в тоя град няма от тия безполюсните... на филтъра на субуфера ми е един електролитен 400V 220mF... а на едната ми колона на среата съм вързал два електролитни един след друг.. ще издържат ли тия кондензатори дълго време защото в ботевград няма от другите...!!! Sad

и по какъв начин да я мерна тая бобина като нямам такъв уред....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:51    Заглавие: Отговорете с цитат

абе момчета , как така електролитни и то чак 220мF , обикновенно се получават 1-4мФ , използват се неелектролитни по 1мФ за да постигнеш желания капацитет.
ето ви онлайн калкулатор за индуктивност
http://www.lalena.com/audio/calculator/inductor/
пишеш си индуктивността , размерите на сърцевината и дебелината на проводника и получаваш колко навивки.
в по-горния линк който бях дал май пише как се смятат филтрите и застъпване в честотите на срез може да се направи в много малко частни случаи.

TVM :
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=2

Visaton :
http://www.visaton.com/

айде дерзайте , имате много път до качествения звук Wink
Върнете се в началото
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ма тоя 220mF е за суб бас.... той изчислен с програма... проблема е че е електролитен
Върнете се в началото
.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 10:27    Заглавие: Отговорете с цитат

220 mF е невъзможно да се получи , повярвай ми.
Върнете се в началото
WDW
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

И на мен повярвай ,невъзможно е да се получи това !!!!
Баса се свързва директно към крайното стъпало!!!И пак ще свири добре без да се усети каквото и да било !!!Ако искаш допълнително можеш да го развържеш с дросели и паралено с малки блок кондензаторчета !!!!!
На старите усилватели изхода беше през голям разделящ кондензатор,но много отдавна са го изхвърлили !!! Wink

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2004 17:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Извиняям се за тъпото изказване ама в колоните не ме бива пак затова питам де Very Happy Я ми кажете значи си вързвам баса към усилвателя и кам баса си слагам последователно свързана пищялка иили там среди?Правилно ли мисля и ако ДА,трябва да се слойат филтри(кондензатори) така ли?
Върнете се в началото
WDW
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2004 0:11    Заглавие: Отговорете с цитат

ДА ! Exclamation Wink

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2004 0:38    Заглавие: Отговорете с цитат

не последователно а успоредно....!!

та като не ми вярвате истеглете си програмата Z-FilterS и въведете за честота на срез 130Hz... и ще се получи С=216.53mF L=6.93mH.. между другото имам фабричен бас филтър които реже на 150Hz и кондензатора е 200mF... между другото сега с тоя филтър които си го напраих с тоя кондензатор и още една бобинка каса направо цепи мрака...!!!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2004 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

При полужение че срезната е 150Hz , импеданса е 8 ома ,филтъра е first order , колоната е трилентова , се получава за С 130mF.
С служи за затихване в областта на ниските и се слага последователно на средночестотния . L подтиска високите честоти и се слага последователно на басовия говорител и трябва да е от дебел проводник ( проводник можете да намерите във всеки сервиз за пренавиване на ел. двигатели и стига да сте малко учтиви , могат да ви дадат няколко метра от някой пренавит такъв) , НО по въпроса при трилентовите колони се използват басове м/у 10 - 15 инча , а те остават линейни до 200-1000 Hz , а понякога и по-нагоре . практиката е да се срязват в тия честоти и се получават кондензатори с поносим капацитет , обаче ако става въпрос за суб , там изпълнението е следното : прави се Low Pass филтър , който се слага преди усилвателя , отделя ниските до към 150 Hz , обединява ги в един канал и ги праща в отделния усилвател на суб-а . който може да мисли логично нека се сети защо е така Wink
Върнете се в началото
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2004 12:19    Заглавие: Отговорете с цитат

дам така е ако импеданса е 8 ома кондензаторите са около 100mF но на 4 ома са 200-220mF и когато кондензатора е свързан последователно наистина отрязва ниските честоти но при успоредно свързване реже високите... а колкото за тоя филтър преди усилвателя имах и такъв... но просто с него свиреше повече от отвратително след като го махнах се наслаждавам на добро звучене (единствения ми проблем е че нямам безполюсни кондензатори и съм сложил електролитни)...!!!!!!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 5 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети