Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Pioneer или Yamaha
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Брейй хора,не го плаша човека нека слага нека пробва.Аз само се опитвам да кажа,че няма да има кой знае какъв ефект и не си заслужава труда точно за този усилвател.Разбира се че сериозните усилватели имат по над 100 милифарада филтри и гасящи резистори с релета за време в първичната част и какви ли не още оптимизиращи неща,но там крайното стъпало е направено с бързи транзистори с по 4-6 броя на рамо взети са специални схемни решения за тяхното управление...хората гонят милиомове изходно съпротивление и стотици волтове на микросекунди.Та тогава са нужни хиляди микрофаради за да дадат нужния ток в нужното време,а тази "Ямаха" ...знам че собственика се е обрекъл на глад за да я притежава Laughing но това е положението.Погледнете едно върхово стъпало на "Onkyo" или "DBL",вижте му цената и ще разберете какво искам да кажа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 22:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези 20 000uF вече са наистина много ... Как мислиш, ако сложа 10 000 uF греца който съм посочил по-горе дали ще изгори ?....
Интересува ме след колко време изгоря греца след като пусна захранването ........ Още в първоначалния момент ли изгоря или усилвателят е работил известно време ??
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 ....... нещо не можах да те разбера ! ... как така този БГ грец за който говориш работи без проблеми на капацитет 44 000uF (вносен) и в същото време си го изгорил на 20 000uF(BG)....... това според мен означава, че българските кондензатори са пробили, следствие на което е протекъл ток на к.с. който е "стопил" греца .... така ли е станало ???
колко волта е захранването на това СТУДИО ?
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Мнението ми е, че за 10 000 uF няма никаква опасност за греца така, че смело. Smile
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 9:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз вече споменах,че българските кондензатори,въпреки че са огромни,имат много ниско ESR и са много подходящи за аудио приложение.В момента аз експлоатирам усилвател с 4х10000 микрофарада филтри и когато го включа мримигват лампите на осветлението Very Happy
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера ходих да купувам кондензатори FUJICON. Лошото е че са ги свършили. Предложиха ми HITANO, които са били произведени в Унгария (не съм много сигурен за държавата).... Понеже не знам дали са качествени, реших да постна първо и след това да ги взема. HITANO e на цена 4,80 а FUJICON 2,50.. Въпреки разликата в цените FUJI-to ми се струва по-добрата марка..... Ако е така, ще изчакам да доставят такива.
Stoy4o, ти какъв грец използваш.... Евентуално ако изгори моя да го сменя с такъв.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 11:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Два от българските 5РМ6 мисля.Черни пластмасови.Сдва мрежови трафа по 250 вата.И двете фирми които си посочил имат сайтове защо не ги разгледаш?
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

То като не разбирам достатъчно, ползата от гледане е почти нулева... Ще изчакам да дойде новата година. Ако не са докарали FUJI-ta ще взема HITANO.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Хитано според мен са яко китайски....А в комет оня ден гледах че са се снабдили с фуджита.
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Е нали вчера ходих до КОМЕТ... Много се изнервих, защото в търсачката им пише че имат в наличност...... Казаха ми че скоро няма да снабдяват... много се ядосах и не ги питах това скоро на колко дни е равно ..... Лошото е, че не можах да открия други фирми които предлагат FUJI
Онзи ден не може да си ги гледал, защото тогава са били почивни дни (събота и неделя)
А при ония мародери на ПОП БОГОМИЛ не ми се ходи ... Там кондензатора ХИТАНО е 9,50 лв а при електронинвест е 4,50 некаде ...Да не говорим, че на хитаното и SIEMЕNS-a цените са еднакви ... Зададох им един въпрос на ония там "ЖЕНИ" ... ама мисля че е по-добре да не коментирам отговора .......
напарави ми впечатление, че СИМЕНС-а имаше 4 крачета (1,2,3,4).. Два от тях според мен се използват за монтаж.....

Последната промяна е направена от charli на Вто Дек 28, 2004 15:53; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 5 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети