|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2011 12:42 Заглавие: |
|
|
Имам още едно питане. В момента общите точки на 15 и 220 волта са свързани. Това малко ме притеснява. Опасявам се, че индуктивния товар(двигателя) може да върне някакъв пик, който да повреди драйверите. Опитах да разделя двата драунда, но схемата не работи. Това разделение го видях в една тема, където се обсъжда импулсен електрожен. При мен обаче не се получава нещо. Даже като са разделени между СОМ(той е вързан към -220) и Vss имам около 13-14 волта.
Възможно ли е да се разделят двата граунда? Каква тънкост има?
Основателни ли са изобщо притесненията ми за повреда на схемата при някакъв обратен импулс от товара??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2011 13:41 Заглавие: |
|
|
| Не знам дали си попадал на това четиво. Мисля че там има отговори на повечето от въпросите ти. Разликата е че там PWMодулацията е по друг начин. Така или иначе импулсите, които отиват към двата драйвера трябва да са същите и при теб. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2011 14:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря за книжката, но въпроса ми е съвсем друг и няма връзка с модулацията.
Искам да знам има ли вероятност товара да върне импулс, който да повреди драйвера понеже 2-те общи точки са свързани. Т. е. обатният импулс да отиде към Vss и SD и да ги гръмне. Товара ми е индуктивен - двигател. Това означава, че се намагнитва и когато преустановя работа на устройството не знам дали съществува вероятност натрупаната енергия да се освободи през GRD и от там да се прехвърли към нисковолтовата част на драйвера и да го повреди?? |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2011 15:29 Заглавие: |
|
|
| Само че в горния документ не виждам никъде двете маси да са свързани заедно. А относно индуктивния товар се слагат така наречените снабери (описано е). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2011 18:07 Заглавие: |
|
|
Това е за транзисторите. То аз и сега си имам обратни бързодействащи диоди. Имах в предви интегралата. Говорих с производителите на това чудо и те казват, че не би трябвало да имам проблем.
Не мога да си обясня защо тогава на 2-3 пъти ми се случва с чисто нов драйвер да прегрее. Сменям го с друг нов и работи на 6?! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|