|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2011 14:14 Заглавие: Re: От дървен философ |
|
|
Колега pilgrim , ти чел ли си какво пише в края на всяко твое мнение , относно форумите .
Няма смисъл от тази тема , освен колко сме големи и велики . Аз също направих забележка за напълно погрешни твои писания , а ти ме заклейми . Форумите не са ли за обмяна на знания ?
Според мен трябва да се сложи край на темата ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2011 16:35 Заглавие: От дървен философ с очи над другите бузи |
|
|
Типична крива на КПД на СО2 лазер (газов е) тук
Очите може да са ми над другите бузи, ама поне главата и съдържанието й най-вече са си на мястото |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2011 18:05 Заглавие: |
|
|
Ми то скритата реклама лъсна като бузите под очите
pilgrim можеш ли да направиш лазерен пантограф (за цветни метали) и ако можеш пиши ми........без значение колко е КПД-то на устройството и колко голямо ще стане то  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2011 22:27 Заглавие: За рекламата |
|
|
Защо смятате, че има реклама? Не се занимавам с търговия на лазери, нито познавам някой, който ги продава. Използвам ги в работата си, но тя няма нищо общо с рязане на метали. Ползвам 2 типа лазери - на основата на YAG кристали или YAG влакна, 1064nm, с малка мощност, най-големия е около 60-70вт, ползвам ги за гравиране и изпарение на тънки слоеве от различни материали, най-вече органополимери и керамика. Другия тип са хелий-неонови или криптонови, за позициониране с много висока точност в субмикронна област. Когато ми потрябва детайл, рязан на лазер - отивам в някое ателие да ми го отрежат.
| Цитат: | | Ти хубаво работиш в цех за лазерно рязане- поинтересувай се и не ми хвърляй купешки лафове- аман от ...павета! |
Това го написа pilgrim и както повечето му писания няма нищо общо с действителността. |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2011 20:05 Заглавие: |
|
|
Така долових за "рекламата" , към теб gigant нямам позитивни мисли .Въпроса ми беше към рекламиращия , дали може да сътвори такова у-во щото е полезно за моя бизнес и питам дали има възможност за направата му (само за електронната част).Пантографите са много видове , но мен ме интересува само тези , които дълбаят цветните метали  |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2011 21:59 Заглавие: |
|
|
Много се извинявам за закъснелия отговор, но бях в командировка.
georg77, съжалявам но тук не става реклама, нямам време да ти правя захр за пантограф, ако те интересува ще ти съдействам сам да си направиш- основните елементи ще ти ги осигуря безплатно-Захранването ще е с максимална мощност 2,5 киловата.Ако те интересува давай на лична.
На онзи чук, където си мисли, че е гигант и ми пробутва разни листовки ще му кажа да си ги сложи там където слънце не го огрява и да провери колко вата излъчва един газов лазер след 20 часова наработка- дали е виждал колко е опушена тръбата или да?
| milmar написа: | Колега pilgrim , ти чел ли си какво пише в края на всяко твое мнение , относно форумите .
Аз също направих забележка за напълно погрешни твои писания , а ти ме заклейми . Форумите не са ли за обмяна на знания ?
|
Не съм те заклеймил- просто ти казах, че при моите изчисления захранването работи- пробвал съм за захранвания от 500 вата до 10 киловата/ последните са две пет киловатови вързани в паралел/.
Ти се опита да влезем в безплоден спор и аз ти отказах.Не съм велик- просто съм изморен от подобен вид работа. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2011 17:46 Заглавие: |
|
|
Имам конкретен въпрос и моля за конкретен отговор без лирически отклонения. Има ли уред за измерване на светлинната мощност на лазерите или не? Как се разбира в деяствителност колко е мощността или се смята само? Готов съм да прочета по въпроса ако има нещо на български, защото не разбирам на английски всичко на 100%. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2011 18:20 Заглавие: |
|
|
Без лирика- в лабораторията имам Laser Power Meter на "COHERENT"
За работа при настройка на машина power wizard на "SINRAD" _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|