Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с инсталирането на IRDA
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Яну 22, 2006 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Дори и да е така (не че се съмнявам в написаното от теб) можеш ли да ми обясниш защо тогава като си направих инфраред за дъното и го закачих на буксата на дъното програмата дето я ползвах за обмен да данни ми казваше че инфрареда е на втори ком.
Устройството е TFDU4100, а схемата е тази:
http://store1.data.bg/bily/Infrared.jpg

На такива рисунки им намалявай размера. Не на всички трафика им е безплатен или бърз. Exclamation
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: с.Горно Нанадолнище

МнениеПуснато на: Пон Яну 23, 2006 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
....закачих на буксата на дъното програмата дето я ползвах за обмен да данни ми казваше че инфрареда е на втори ком.

Bily ние не спорим с теб че няма такива устройства.На втория IRDA който си купих и е в мен в момента,също ми изписва така.Аз затова и те попитах.Но преди време с донесеното ми IRDA ми изписа нещо от сорта "USB Direct IR...".Само че тогава устройството въобще не тръгна и се наложи да си купя друго.А моя проблем с това е че уиндоус иска да използва ГСМ-то като модем(понеже има вграден).Аз му давам да не го ползва и той ми изписва че може да има проблем с "drive Panasonic".
като му разреша да го ползва като модем се мъчи да се върже в интернет и нищо не прехвърля от телфона на PC..
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Яну 23, 2006 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Bily написа:
можеш ли да ми обясниш защо тогава като си направих инфраред за дъното и го закачих на буксата на дъното програмата дето я ползвах за обмен да данни ми казваше че инфрареда е на втори ком.
. Влез в BIOS-а и рагледай настройките на COM2. той може да се превключва от RS232 В IrDA. Това че windows ти го показва по този начин е въпрос на дефиниции.
Аз си направих USB to IrDA устройство.

Мисля че съм качвал схемата му някъде в този форум и виж какво ми дава в настройките на драйвера:

okli
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 24, 2006 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочетох постовете до тук, но не намерих нищо за моя проблем а той е следния. Купих си един инфраред който изобщо не мога да му сложа никакви драйвери а на диска към него няма. Търсих и в нета и нищо на кутииката писхе че модела му е IR-680 a в диска има драйвери за МА-660 . Та въпроса ми е ако някой случайно е имал проблем точно със същия модел да сподели как се е справил. В Device menager не ми го разпознава изобщо като инфраред а пише other devices/USB to Serial. и е с въпросителна.
Чипа е с номер
CY7C63723
SC 0442
Ако има някакво значение това. Та ако някой мойе да ми помогне мало ще съм му много благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 24, 2006 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих за IR-660.Пробвай с него.Има и други унифицирани драйвери.
http://www.driverscollection.com/main.php?C=13
А ето ти и за 680.само че е на немски сайта и малко объркващ ми с е стори...
http://www.treiberupdate.de/suche.php?search=IR-680&start=suchen&suche=treiberdownload
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Яну 24, 2006 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитвах се да инсталирам един ето такъв http://www.gsmweb.nl/gsmweb/images/access/ma/ma660_2.jpg MA-660 на един приятел. IR-660 изглежда по същия начин. НЕ стана нито с оригиналните, нито с какви да е свалени драйвери от където и да е и на какъвто и да е компютър. От цялата инициатива ми стана ясно едно - че устройството е USB to RS232 и за да се открива като IrDA трябва да се инсталира допълнителен драйвер. Чипа му беше CY7C63722/23 - USB & PS/2 Controller. Програмируем е и мисля че е възможно при тези MA-660 да не са програмирани със провилният HEX. Ако можеш да намериш работещо такова устройство, можем да измислим някакъв програматор с който да прочетем програмата от работещия IrDA и да програмираме другия. Идеята има смисъл, колкото и налудничава да изглежда...
okli
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 24, 2006 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах сайтовете но единия с драйвер за WIN98 и не стана а на другия сайт не открих нищо. А снимката която е дал guitman / http://www.gsmweb.nl/gsmweb/images/access/ma/ma660_2.jpg / моят инфраред изглежда същия само дето е черен на цвят. Отвратителна работа са тези инфраред-и не мойе да ги ползва човек закво ги продават изобщо. Crying or Very sad
Върнете се в началото
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 24, 2006 23:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Пробвах сайтовете но единия с драйвер за WIN98 и не стана а на другия сайт не открих нищо.

На кой сайт не стана.На първия сайт Първия драйвер е за IR-210 & NOKIA. Втория драйвер е за IR-660 Infrared Docking Station. а третия е за Уин95.На втория сайт точно под дългия червен ред са всички дарйвери за IR-680.
okli
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 25, 2006 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

На първия сайт свалих всички драйвери и не стават а на втория намирам модела и този дето е за XP но като кликна на него нищо пращта ме някъде и немога да намеря нищо много е объркано.
Върнете се в началото
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 26, 2006 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman
Цитат:
Мисля че съм качвал схемата му някъде в този форум и виж какво ми дава в настройките на драйвера:

прати ми тази схема на майла че не можах да я намеря.Къде си я качил??? За IRDA-то става въпрос.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 6 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети