Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Анти вирусна програма
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Norton е собственост на Symantec по последни данни. Поне аз така знам. Norton Antivirus е Home/Home office продукта, а Symantec Antivirus е корпоративното приложение. Така че не виждам причина да има сериозни разлики между двата продукта, по-точно в engine-а им.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
showMANiak написа:
Не става дума за сканирането а за цялата антивирусна като цяло.
Боклук е.
Това че някой е опитал само нея и още няколко други боклука и тази се справя най-добре от боклуците не значи че е The best.

Човек ти ме приковаваш. Дай доводи, че нещо е боклук. Това, че на теб не ти харесва не е довод. Това, че в даден момент определен вирус минава и се записва на диска, а след 6 месеца ти го намираш защото вече и производителя на антивирусен софтуер знае за него е съвсем нормално. Ти пробва ли преди да махнеш AVG'то да му обновиш базата и да сканираш диска? Най-вероятно не.

Изобщо за безплатна програмка си е много прилична даже. По-хард програмите отиват в ниво параноя.

Между другото кажете къде ходите та има толкова много вируси да ида и аз да видя.

Естествено.
Уиндоуса и антивирусната ги ъпдейтвам всеки ден Exclamation
И между другото дефинициите за новите вируси излизат много по-рано от 6 месеца Twisted Evil
И не казвам че е безгрешна Symantec-а обаче прихваща много повече гадове отколкото AVG.
Разходи се до www.symantec.com и поразгледай хубаво да видиш че нови дефиниции излизат почти всеки ден.
Най-добре я пробвай и тогава пак ше поговорим.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи на всички антивирусни програми има ежедневно обновяване, на AVG също. На Кашперски 2 пъти дневно Smile Въпросът беше дали е бил сканиран диска преди да се замени антивирусната програма. За 6'те месеца беше просто образно казано.

Между другото SYMANTEC и Norton anty virus са едно и също нещо, но Symantec е корпоративната версия.

За начина по който ползвам компютъра AVG покрива всичките ми нужди.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

"Norton е собственост на "Symantec" ръце за ръце през годините.
Това е абсолутно така от много години насам - филипов нещо се е объркал или се базика на цитата по горе. То неостана да кажа ама че се посмях, посмях се. Laughing Значи положението с операцинна система без антивирусен продукт категорично отпада - веднъж става и то точно когато най малко се очаква, бам и инфото го няма / понякога и HDD както ми се е случвало с прословутия продукт на "Symantec" /.
Всеки сам може да си прежали изгубеното време за трупане и складиране на инфо по харда си и да прецени резултата от евентуала загуба на нея Wink . Ако някои се е заблудил или някой го заблуждава Laughing с антивирусен продук различен от името КАСПЕРСКИ да не му вярва - Това е продукта за момента от 2 години насам от както го ползвам и аз. Не че не съм спрял да тествам и другите боклуци за да знам къде се намирам в светъ на интернет заразите. Wink Последното АВГ което махнах поради съмнения за вируси от факта само че ПЦ-то се държеше адски бавно и на негово място сложих Касперски 5.0.388 без даже да съм го ъпдейтнал резултата беше адски красноречив - близо 30 парцала а след упдейта и рестарта парцалите след скниране бяха над 200
Преди няколко седмици уведомих моите администратори че в вътрешната ни мрежа нещо здраво се вихри от факта че зашитата ми постоянно блокира различни IP адреси на вътрешната мрежа които са заразени с вируси. Те съответно невзеха никакви мерки освен да съобщят на клиентите си че имат вируси и ми казаха да невярвам на касперски че бил параноичен и да взема да си сложа последната версия на забележете на продукта ПАНДА и щял съм да забравя за проблемите си. Е точно последната версия на ПАНДА ПЛАТИНУМ не бях я тествал - сложих си я на втория дял на диска и наистина забравих за проблема, даже забравих че имам компютър Laughing понеже тя работеше само за себеси това че е монтирана на ПЦ е само за да живее тя, както и да е. Взех че се излъгах да я пусна да сканира и да даде резултати - но такива нямаше и незнайно от компютърна срама ли нещеш ли намери един вирус "SiSoft Sandra Pro 2005" е това беше върхъ на цялата глупост - единственото удобство при работата и беше интернет защитата която като параноя неспря да ми казва че има хакерски атаки и при молбите ми да престане тя неспираше и товареше прекалено компютъра ми. изводите са за вас неориентирани колеги. Два дена по късно касперски регистрира за мое разочарование че и централния сървър на интернет доставчика ми е заразен с които интернета млъкна за почти 3 дена. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Значи на всички антивирусни програми има ежедневно обновяване, на AVG също. На Кашперски 2 пъти дневно Smile Въпросът беше дали е бил сканиран диска преди да се замени антивирусната програма. За 6'те месеца беше просто образно казано.

Между другото SYMANTEC и Norton anty virus са едно и също нещо, но Symantec е корпоративната версия.

За начина по който ползвам компютъра AVG покрива всичките ми нужди.

Естествено че е сканиран.
Сканирам всеки ден по няколко пъти независимо с кой антивирус съм.
Абе няма какво да се хабя напразно секи да си ползва каквото иска,аз споделих какви наблюдения имам над някои антивируси другите да си вадят изводи и да пробват.
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 17:40    Заглавие: За антивирусните програми Отговорете с цитат

В линка по-горе, който съм дал съм пропуснал .com
Да се чете

www.filseclab.com

А иначе чудесния разговор,който си водим всеповече ми прилича
на разговор между глухи.
Опитайте и Твистера - той е безплатен за 7 дни.
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: с.Горно Нанадолнище

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

cdi
Цитат:
Ако някои се е заблудил или някой го заблуждава Laughing с антивирусен продук различен от името КАСПЕРСКИ да не му вярва - Това е продукта за момента

А как тогава ще ми обясниш че Norton и Kasperski пропуснаха а Аваст хвана вируса при мен?Всички програми са ъпдейтвани до последно.

Май няма перфектна(или по-добра) антивирусна.Всички имат пропуски.
А по въпроса за "FORMAT:c" при мен не проработи.Ще ви обясня защо. Самия вирус имаше файлове и в другите ХДД.След формат: ц и преинсталация на уин-а като влезеш в диск д,е.. и т.н вируса веднага заразяваше "kernel32.exe".Тогава бях с нортън.След като сложих аваст и сканирах под дос хвана 1860 заразени файла.Всичко почистих и за всеки случай направих "format:c,d,e."За по сигурно. Laughing нали ме разбирате.Е загубих доста информация и ценна и не толкова ценна.И най-смешното беше че не въшлясах от нета а от диск със софт на мой приятел Confused Confused .
alfa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече няколко пъти се изкушавам да кажа, и досега не го правих, но:
FORMAT C: ще изтрие всичките ви файлове заедно с вирусите и ще пренапише boot record-a, но няма да повлияе на вирусите, записали се в Master Boot Record, koито по моите наблюдения наброяват грубо около 1-2% от всички вируси.
Втората правилна команда по този метод е fdisk /mbr, или fixmbr.
Върнете се в началото
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 8:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Алфа, ето защо по горе посочих,че първо правя формат с Боот-дискетка на Уиндоус-98.
alfa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз използвам често същия метод, само уточнявам че САМО format C: не премахва вирусите в mbr (koито все пак не са често срещани), а е необходимо или да се изтрият дяловете и да се създадат наново или да се изпълни и fdisk/mbr
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 7 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети