| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2015 10:57 Заглавие: Фурна Аристон гори крушката за осветление. |
|
|
Аристон хотпойнт за вграждане е фурната. Мой приятел се оплака, че сменя крушката на 2-3 дена. Крушката в момента е филипс 300градуса 230В. Отворих и видях. Крушката отива директно в ключа на фурната. Нямам идея каква може да е причината след като чрез ключа е вклюена директно в мрежата. Няма никаква електроника по фурната, изцял е механична. Ключ за реотаните, термика и един механичен часовник, който е самостоятелен няма ел връзка. Не управлява нищо, просто си нагласяш време и като изтече звъни да ти напомни да отидеш да изключиш фурната. Това е цялата фурна. Предполагам ключа е причината, ако нещо контактите за крушката не са добри с тава някакво искрене. Не мога да се досетя за друга причина да гори крушката. Освен крушките да са менте, но чак толкова ли? Бих искал да чуя и вашето мнение и предложения какво друго да направя. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2015 11:00 Заглавие: |
|
|
| Сватни крушката от вън и ще разбереш. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2015 12:14 Заглавие: |
|
|
Също ми каза, че досега е купувал други крушки не филипс. И разликата в цената е била 2-ойна. Едните 2.80лв. другите 4лв. Не изключвам вариант за ментеливи крушки. Сега съм поръчал, да види колко ще издържи филипса и ако пак изгори, най-вероятно ключа искри. Друго не ми идва на акъла. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2015 12:49 Заглавие: |
|
|
Крушките които слага с такова предназначение ли са?
Или ги е избирал само по цокъл и форма на балона (и цена)?
ЛНЖ (нали за такива говорим) за фурни, хладилници и места където се предполагат повече вибрации са с допълнително укрепване на спиралата.
А нищо чудно и да са си китайски боклуци. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2015 14:12 Заглавие: |
|
|
Предните не съм ги виждал но фипсиа си пише на цокъла 300градуса. Казвал е за фурна, а какво са му давали това е друг въпрос. Предполагам е носил за модел старата като е купувал. Сега чакам да каже колко ще издържи филипса. Иначе всички кабелни обувки са от тези с щракването, дето трябва да натиснеш чопчето за да я извадиш. За това изключвам варианта слаба връзка. А и тока на крушката е достатъчно малък за да повреди кабелна обувка. За първи път в около 30г. практика имам такъв проблем. За това и съм толкова озадачен и реших да споделя с вас. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|