| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2016 16:57 Заглавие: Панел LC420DUE SFR1 подсветка |
|
|
| Здравейте! Ще ви помоля някой който е отварял такъв панел да ми каже как да го почна. На мен ми изглежда логично да го сложа на масата с матрицата надолу и да вдигна дъното, но в един руски форум прочетох че трябва да е обратно, с матрицата нагоре...и сега имам съмнения...имам най малко един прекъснал диод. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2016 18:25 Заглавие: |
|
|
| Панела се разглобява с матрицата отгоре. Ако не си го правил, по-добре не го прави сам, защото има голяма вероятност да пукнеш панела или да прекъснеш някой от лентовите кабели от двете платки към матрицата. |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2016 21:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря, Токио. Иска ми се да опитам. За съжаление работя сам. Не намерих разбираем сборен чертеж на панела. По това което имам не мога да разбера реда на разглобяване. Ако можеш и имаш време моля те да ми го опишеш. Иначе трябва да търся по кофите счупен панел от същия вид, за да го използвам като помагало  |
|
|
 |
vesko_tv Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2016 7:24 Заглавие: |
|
|
| Предупреждаваш клиента за възможния риск от повреда на панела и смело отваряш.Лецевата рамка е на щтипки и лесно излиза,по големите панли имат метални рамки ,махаш я и там е вече зора да повдигнеш матрицата. |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2016 8:04 Заглавие: |
|
|
Колега vesko_tv, отварял ли си? Пластмасовата рамка отвън е ясна. За винтчетата на металната нищо не казваш. А след това...матрицата заедно с вътрешната рамка ли се вдига? Къде остават двете малки платчици с лентовите кабели между тях и матрицата? Те са лепени и не трябва да се опъват....а разсейвателите на светлината заедно с матрицата ли се вдигат? Предупредил съм клиента, но моята цел е да спечелим и двамата от ремонта.. |
|
|
 |
vesko_tv Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2016 15:19 Заглавие: |
|
|
| Да ,отварял съм .На седмица поне един Тв правя.Малките платки са залепени за матрицата така че излизат с нея ката се внимава да не ги отлепиш.Първо нея махаш след това махаш пласмасовата рамка и под нея са фолиата като и там внимаваш да не ги разместиш или обърнеш.Аз ги нареждам на стената пред мен едно след друго така че фал трудно се получава.нататъка е лесно |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2016 13:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | На мен ми изглежда логично да го сложа на масата с матрицата надолу и да вдигна дъното | Точно така се прави. |
|
|
 |
|