Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

усилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 18:26    Заглавие: усилвател Отговорете с цитат

Момчета искам да ви попитам за следното:
Имам правен усилвател и от ЦД му пускам сигнал ама е твърде слаб и не свири изобщо.И така се наложи да взема сигнал от колоната която е най-близо.та въпроса ми е следния,даже са два, ще падне ли силата на колоната от която взимам сигнал тъй като на тоя канал стават 2 говорителя???И втория сега сам сложил едно малко съпротивление незнам колко е точно дадоха ми го ама е малко и един потенциометър 47 Кома ама ужж му дават 200 вата на тоя усилвател пак пак свири слабо,и един човек дето ми даде потенциометъра ми каза че вместо него трябва да ползвам 47Кома или 27Кома или 10Кома в смисал да изпробвам с тия трите докат усетя че силата на звука е голяма и говорителя на малко усилено ЦД гърчи говорителя щото сега с 47Кома потенциометър свири маааалко по-силно от основните говорители.и дали ще се оправи раотата ако сложа 27Кома потенциометър ии 10Кома???И голяма ли ще е разликата?Мерси предварително ще сам ви благодарен тъй като усилвателя работи мноо добре и говорителя е 150 вата ама той свири като 50 ватов смешка Very Happy
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 19:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ужас!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked Що бееее Crying or Very sad
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата заминава на друго място. Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 16, 2005 9:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ади бе момчета за нищо сложно не става дума само ви питам кат смена потенциометура които е 47Кома с 27 К ома или 10Кома дали ще се усили сигнала и няма вече да свири като 50 ватова колона???В смисал някой накратко мой ли ме светна как точно работят потенциометрите?Те са видове резитори ама като усилвам надясно какво става и пак ли е същото като да туря напрао едно съпротивление???
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 16, 2005 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
И втория сега сам сложил едно малко съпротивление незнам колко е точно дадоха ми го ама е малко

Дай го това малкото съпротивление накъсо и пробвай със същия потенциометър!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 16, 2005 15:32    Заглавие: Отговорете с цитат

И прочети малко книжки.
Потенциометри,резистори и т.н това са основни неща Exclamation
Срамота е да не ги знаеш при положение че се занимаваш с такива неща не мислиш ли Rolling Eyes Exclamation Question
П.П-Зашо не вземеш да се регистрираш най-накрая Question
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 16, 2005 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

В интерес на истината се бях регистрирал ама нещо си забравих паролата и оттогава не ми се е занимавало да я намирам.Пак и глей кат не ми помагате и да се регистрирам същата работа пак без отговор си оставам.И днеска си поръчах да ми намерят 20Кома потенциометър моно с 3 кра4ета 6тото ората нямали в нали4ност Very Happy Просто въпроса ми беше дали 6те има съ6тествено подобрение тъй като разликата в единия и другия потенциометър си е бая голяма.
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 0:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Цената на потенциометрите е стотинки,не си ли любопитен сам да разбереш каква е разликата?? Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети