| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 14:54 Заглавие: Зрядно за акумулатор |
|
|
Здравейте !
Можете ли да ми дадете линкове към схеми на импулсни зарядни за автоакумулатори и обяснение на принципа. Под импуслни разбирам с импуслен ток ---> Целта ми е да направя устройство, в което да мога да задавам тока на заряд чрез микроконтролер |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 17:50 Заглавие: Re: Зрядно за акумулатор |
|
|
| Anonymous написа: | Здравейте !
Можете ли да ми дадете линкове към схеми на импулсни зарядни за автоакумулатори и обяснение на принципа. Под импуслни разбирам с импуслен ток ---> Целта ми е да направя устройство, в което да мога да задавам тока на заряд чрез микроконтролер |
Баси ти да не искаш да целиш врабчета с атомна бомба
Има в метро готови за какво ти е да си ги правиш  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 19:01 Заглавие: |
|
|
| И аз се чудя за някакво зарядно дето може с тиристорен регулатор да се направи, госта иска с микроконтролер. За какво ти е "госте" такова чудо ? |
|
|
 |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
| Тиристорното регулируемо изправяне е напълно достатачно. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 7:42 Заглавие: |
|
|
Защо се подигравате Този модул ще е част от UPS но не съм много наясно как да се направи зарядното. По точно връзката между коефициента на запълване на PWM и тока на заряд. Иначе UPS е свързан към голяма мрежа от такива и други устройства и по LAN се предава информация към централно управление.......
Въпоса ми е само за зареждачката !!! Аз не се занимавам по принцип с силнотокова техника, програмист съм..... Просто ме изумихте вместо някакъв смислен отговор и помощ...... Жалко за форума |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 7:53 Заглавие: |
|
|
Гост, човече вместо да се цупиш формулирай си ясно и точно питането.
Четейки първия и последният ти пост май не са много общите неща в постановката (освен акумулаторите и това че трябва да се зареждат ).
Смислени и ясни отговори се получават при ясно сформулирани въпроси и достатъчно подробности около въпросната ситуация. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 7:56 Заглавие: |
|
|
| Не знам кое не стана ясно ---> трябва да направя UPS но не знам как да зареждам акумулатор. Значи сещам се за два варианта със стабилизатор на ток (LM317) или с импулсен ток (тиристор) но как в двата различни случая мога по цифров път да задавам тока на заряд, кога да почвам да зареждам акумулатора и кога да спирам.... Интересува ме само зарядната верига аз останалото съм го направил........ Не знам много за акумулатори |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 8:11 Заглавие: |
|
|
Да се надяваме, че си съобразил и начина (алгоритъма) на заряд с типа на конкретните акумулатори.
Поразгледеай тук:http://www.maxim-ic.com/PowerSupplies.cfm
може да намериш нещо полезно. |
|
|
 |
Иво ак Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 9:50 Заглавие: E da ama |
|
|
| Anonymous написа: | | Не знам кое не стана ясно ---> трябва да направя UPS но не знам как да зареждам акумулатор. Значи сещам се за два варианта със стабилизатор на ток (LM317) или с импулсен ток (тиристор) но как в двата различни случая мога по цифров път да задавам тока на заряд, кога да почвам да зареждам акумулатора и кога да спирам.... Интересува ме само зарядната верига аз останалото съм го направил........ Не знам много за акумулатори |
Виж сега отвори www.rlocman.ru има и в много други руски страници със схеми за зареждане на акумулатор .По принцип зареждането на оловен акумулатор се прави със пулсираш заряд 1/10 от тока и с разряд 1/20 ток от капацитета на акумулатора.
Схемите по принцип са много елементарни единственото което трябва да следиш е кога да започне заряда (под определено напрежение ) и кога да изключиш заряда (14.4V) !!!
Поже да ползваш съвсем спокоино реле за включване и изключване на зареждането иначе ще се оплетеш в разни скъпи активни елементи и наи много да прецакаш акумулатора  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 19:39 Заглавие: |
|
|
| В сайта на TEMIC има много информация за заряд на акумолатори . Виж и контролера U2404 на същата фирма .Има апликейшани . |
|
|
 |
|