Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Обсъждане на схемни решения

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2005 23:10    Заглавие: Обсъждане на схемни решения Отговорете с цитат

Смятам, че след като тук е форум, то дискусиите са открити за всички потребители и когато се дискутира дадена схема, всеки потребител трябва да има достъп до нея. За целта слагайте схемите във файлообменника или на друго място достъпно за всички. При личното изпращане на схема по е-mail , освен че не могат всички да я видят, обикновено се получава и многократно изпращане на схемата на този и онзи, хайде и на онзи, което не е удобно удобно за никой. Idea
Ако схемата е тайна, то не е проблем да се уговаряте на л.с.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 29, 2005 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А не смяташ ли че тогава файлообменника ще заприлича на учебник за първи курс ...?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Сеп 29, 2005 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също мисля че е глупаво във форума да се предлага пращане на файлове на e-mail на интересуващи се потребители, освен ако последните не пращат заявка на PM. Мисля че когато се говори публично по дадена тема за схеми или данни, които някой някъде имал и можел да прати е добре да бъдат изложени или поне да е посочен път към тях, за да не се налага всеки интересуващ се да пише съобщения, които са спам и за форима, и за изтачника на данните, а не са приятни и за изпращачите на съобщенията.

Последната промяна е направена от guitman на Пет Сеп 30, 2005 6:51; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Kolyo Tsonev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Сеп 30, 2005 0:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами тогава увеличете аттача на 1-2 MBt и схемите и документацията ще бъдат в темата.
Някой фирмени мануали не могат да се излагат в файлообменника-има и авторски права.А в темата е по закътано.
И кога ще можем да излагаме картинки?
Този аттач е като котка в чувал-по десет пъти свалям една и съща схема.
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Сеп 30, 2005 7:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност въпроса не опира до организация на форума, а до култура на потребителите. Attach от 50kB е напълно достатъчен а и не натоварва трансфера. Ако за някоя схема не е желателно да бъде качена във фалообменника, същата може да бъде качена някъде другаде (data.bg, hit.bg) и да има линк към нея. За схеми, които представляват тайна просто не трябва да се споменава във постовете а да се пращат лични съобщения.
Пиша това защото в повечето подобни случаи въпросните схеми не са някаква секретна информация, Smile а някой обявява "аз имам тази схема, ще ти я пратя" и следват множество заявки "прати я и на мен".
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети