| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 6:34 Заглавие: Помощ за ремонт |
|
|
Някой би ли ми оказал помощ за ремонт на монитор Belinea модел RTS5L41 - 15" , с IC за верт. откл. TDA4866. Проблема е, че включва за няколко секунди, чува се как се получава високо напрежение и още преди екрана да светне се изключва и напреженията на захранването намаляват (предполагам минава в SyBy). _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 15:16 Заглавие: |
|
|
А сигнал от компютъра подаден ли му е ? _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 15:19 Заглавие: |
|
|
Да знам, че на повечето монитори им трябва сигнал и пробвах и така, но няма разлика - изключва си се. Би ли ми казал има ли трик за заобикаляне на това, както е с компютърните захранвания?
Иначе му намерих схема, но доста некачествена (сигурно има и пропуснато нещо). Модела е даден като 105076 а също и RMO-5LXX, RMS-5L3X, RTS-5L4X като е възможно нещо да е по-различно, че не се чете добре.
А и сега не мога да си я разпечатя, че нямам мастило. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 10:55 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | Да знам, че на повечето монитори им трябва сигнал и пробвах и така, но няма разлика - изключва си се. Би ли ми казал има ли трик за заобикаляне на това, както е с компютърните захранвания?
Иначе му намерих схема, но доста некачествена (сигурно има и пропуснато нещо). Модела е даден като 105076 а също и RMO-5LXX, RMS-5L3X, RTS-5L4X като е възможно нещо да е по-различно, че не се чете добре.
А и сега не мога да си я разпечатя, че нямам мастило. |
Я извади транзисторите на ХО и ТХО и го включи.виж дали тогава се задържат напреженията в вторичната страна на импулсното.
Ако се задържат сложи първо транзистора на ТХО и пак пробвай и т.н.
А ако не се задържат пробвай с друг дъмп на процесора.
Ако има някои неточности прости ми защото нямам схема на този модел и ти диктувам наизуст.Но това е принципа а ако си намерил схема постни я тук да я огледаме за да ти казваме по точно кво да мериш.Пиши по подробно къде какви напрежения мериш.  |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 18:50 Заглавие: монитор |
|
|
Колега сложи и лампа  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 20:11 Заглавие: |
|
|
Ето това е схемата
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/5224/Belinea_105076.html
И срам-несрам ще питам: какво е "дъмп". Сигурно става въпрос за софтуера в процесора (по-скоро записа в паметта). И ако се има предвид по-горе да сваля крайния транзистор за хориз. откл. и да пусна без него (и с лампа за товар) това го правих, само че без да свалям транзистора, а само окъсих В-Е. Остава си същото. Напрежението в/у лампата докато свети е 140 В. И има ли трик да го пускам без компютър (както е със захранванията за компютър)? А схемата от по-горния линк я разпечатих и не мога да я сглобя. Според мен нещо е пропуснато. И понеже имам друга работа прекъсвам за известно време с тоя монитор, но след някой ден пак ще го мъча. Благодаря за отзива. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|