Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DVD DAYTEK 707

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Rusev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София област

МнениеПуснато на: Нед Окт 23, 2005 12:00    Заглавие: DVD DAYTEK 707 Отговорете с цитат

Малко помощ относно захранванщият блок модел AM453B . Може да се каже че нормално грее BUZ90A в стенбай , а в режим на работа най много до 3-4 филма и гори. С този дефект дойде от чужбина новичко.Съмненията са в им.траф AM528B-T1 но него откривам в магазинната мрежа .
Моля помогнете.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Окт 23, 2005 16:46    Заглавие: Re: DVD DAYTEK 707 Отговорете с цитат

Rusev написа:
Малко помощ относно захранванщият блок модел AM453B . Може да се каже че нормално грее BUZ90A в стенбай , а в режим на работа най много до 3-4 филма и гори. С този дефект дойде от чужбина новичко.Съмненията са в им.траф AM528B-T1 но него откривам в магазинната мрежа .
Моля помогнете.
Благодаря предварително.

Няма и да го намериш този траф, още повече, че ДВД-то идва от чужбина. В режим на работа грее ли много транзистора? пробвай да му сложиш някой по-як, щото ако си попаднал на ментета, ще има да сменяш докато ти писне. Японските полеваци греят много по-малко от BUZ..., аз слагам 2SK1118 или 2SK2545
Върнете се в началото
Rusev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 23, 2005 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи като дойде при мен с оригиналните части, от греене беше се стопило изолационното пръстенче на корпуса възтанових всичко както трябва но забелязах че на стендбай грее малко по вече а като работи да не говорим.За мое успокоение увеличих малко радиаторната площ е .....изкара една седмица и изгоря оригиналният тразистор.Тогава го замених с BUZ90A но се повториха нещата.Затова се съмнявам в трафа . Tokio ще опитам и стези полеваци но се съмнявам че има нещо фабрично което нее на ред и все пак благодаря.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 23, 2005 17:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Съмнява ме да е виновен имп. траф (вероятността да създаде такъв проблем е малка според мен).
-След като грее и в режим на Stby, то може да провериш каква е консумацията в първичната и вторичната страна на захранването, за да се ориентираш все пак къде е проблема.
-Самия траф също може да го провериш като го извадиш и го разклатиш с някоя "външна" схемичка.
-Пишеш, че грее транзистора, а самия траф?
-Осцилоскопа също би помогнал, ако видиш какво става около клатещия транзистор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rusev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 23, 2005 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Съмнява ме да е виновен имп. траф (вероятността да създаде такъв проблем е малка според мен).
-След като грее и в режим на Stby, то може да провериш каква е консумацията в първичната и вторичната страна на захранването, за да се ориентираш все пак къде е проблема.
-Самия траф също може да го провериш като го извадиш и го разклатиш с някоя "външна" схемичка.
-Пишеш, че грее транзистора, а самия траф?
-Осцилоскопа също би помогнал, ако видиш какво става около клатещия транзистор.

Още утре ще се постарая да смъкна всички данни за да стане по ясна картинката.
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Окт 23, 2005 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен ти е изсъхнал кондензатора на 320в,и влизат 50херца в импулсото. Confused
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети