Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с TV FUNAI MK6-смяна на индикацията
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
go6o73
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Силистра

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:28    Заглавие: проблем с TV FUNAI MK6-смяна на индикацията Отговорете с цитат

Колеги, случвало ли ви се е да се самопромени индикацията на екрана от текстова в графична? това му е проблема на ТВ-то ми. бихте ли ми казали от къде се определя типа на индикацията (кои изводи на процесора), предполагам че някой кондензатор е поизсъхнал... Процесора е TMP47C634N635-за последните цифри не съм много сигурен, но със сигурност не е R214 или R514. ТВ-то е с телетекст. Ако някой има информация, ще съм му благодарен да ме посъветва! Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

а какво пречи
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:39    Заглавие: Re: проблем с TV FUNAI MK6-смяна на индикацията Отговорете с цитат

go6o73 написа:
Колеги, случвало ли ви се е да се самопромени индикацията на екрана от текстова в графична? това му е проблема на ТВ-то ми. бихте ли ми казали от къде се определя типа на индикацията (кои изводи на процесора), предполагам че някой кондензатор е поизсъхнал... Процесора е TMP47C634N635-за последните цифри не съм много сигурен, но със сигурност не е R214 или R514. ТВ-то е с телетекст. Ако някой има информация, ще съм му благодарен да ме посъветва! Sad

Индикацията зависи от процесора. Явно този процесор не е оригинален и затова е с друга индикация.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Случвало ми се е да се самопромени,отдавал съм го на токов удар,слаба или прекъснала маса на кинескопа,разряд в цокъла на кинескопа,но никога не е пречело на работата на телевизора/след като огледам за тези неща/,разбирасе можете да смените процесора,нодоколко ефективно и икономично ще е за една графика.
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Случвало ми се е след смяна на паметта,след това връщам старата но графичната индикация пак остава.
Върнете се в началото
georgie
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Екранирайте процесора.Успех.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

тия процесори когато се заскапват могат да си правят каквото си искат,вероятно е 814 щом е с телетекст,мисля че е достатъчно евтин и ако кинескопа на апарата си заслужава просто го сменяй...
Върнете се в началото
georgie
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40,имал съм случаи при които 814-ки сменени като престоят няколко месеца работят като нови .Имам наблюдение че много се шашкат от магнитно поле.Екранировката почти винаги помага.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма спор,след дълги години гадаенето какво убива процесора на "Фунай" се стигна до извода че това е електростатиката от кинескопа.Понеже е CMOS първо поколение защити от такива процеси вътре в ядрото няма.Това обяснява и добрите ефекти от загряването,то увеличава токовете на утечки и оттам разряда на паразитни гейт структури както и подобряването от стоенето.Така че увиването в станиол и по малко загряването със запалка!! дават резултат,както екранирането....но според мен(както аз винаги съм практикувал)-нов просесор и екран отгоре...
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

georgie написа:
Stoy40,имал съм случаи при които 814-ки сменени като престоят няколко месеца работят като нови .Имам наблюдение че много се шашкат от магнитно поле.Екранировката почти винаги помага.

Точно така. Като се екранират и екранировката се замаси, сами се оправят, дори и без нагряване или изстудяване. Аз преди съм ги "лекувал" с няколкочасов престой в камерата на хладилника.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети