| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KOZEV Гост
|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 7:36 Заглавие: ПРОБЛЕМ С ПРОЦЕСОР ТМР 47С 434 N --3526 |
|
|
| тлевизор ШИВАКИ stv 214M4 стои в стенбай. на 22 краче на процесора не излизат 5в . нямам генерации на кврца 4.000мн .като подам 5в на 22 краче релето включва и телевизора светва но нямам имформация на екрана не превкючва каналите. при това положение имам генерации на кварца. смених кварца и двата конд. до него проверих всички диоди и тразистори около процесора. резултат няма. КАКВО ДА НАПРАВЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАГИТЕЛНО. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 9:28 Заглавие: |
|
|
| А захранването на процесора в Stby как е? |
|
|
 |
kozev Гост
|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 10:53 Заглавие: |
|
|
| захранването еточно 4.9в |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 19:12 Заглавие: |
|
|
| Тогава защо не ти работи осцилатора, когато е в Stby? |
|
|
 |
КОЦЕВ Гост
|
Пуснато на: Съб Май 29, 2004 5:43 Заглавие: |
|
|
| телевизора приех за ремонт след токов удар. въстанових захранването .схемата на този я има в албум випуск 19.около процесора бяха пробили Q619 Д803 смених ги с оригинални. пробвах и с друг нов процесор.друга памет.на стенбай имам захранване на паметта 4.9в на 42 краче процесора имам също 4.9в. трети ден само тоя дефект се занимавам и явно нещо аз се заблуждавам. надавам се сваша помощ да открием дефекта.С ПОЗДРАВ Коцев ЛОВЕЧ |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 29, 2004 17:18 Заглавие: TMP47C434-3526 |
|
|
| Колега Коцев,и аз съм имал същият проблем и наистина излезе от процесора,само че ги смених комплект с паметта от друг тв.Ще проверя в сервиза ми дали нямам още някой екземпляр,но не е лошо да ме подсетиш на мейла ми утре вечер за по-сигурно. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 30, 2004 19:00 Заглавие: |
|
|
Провери веригата за RESET на процесора и опитай с чиста памет.От горния текст не е ясно дали си опитвал с чиста памет ?? Провери има ли нещо по I2C което да я забива.Успех _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 30, 2004 19:20 Заглавие: |
|
|
| КОЦЕВ, ако имаш нормално захранване в Stby на процесора и той е читав ( а пишеш че си го сменял) генератора му трябва да работи. Единственото нещо което може да го "подтисне" това е ресета му. Огледай все пак какво става там. Този крак (в смисъл формирователя на ресет) трябва да е вързан към захранването Stby. След като го пуснеш принудително (по описания от теб метод) не е ясно какво ще стане с процесора, ако ресета не е "минал както трябва". |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 12:32 Заглавие: |
|
|
| КОЛЕГИ БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА НАСОКИТЕ. ПРИЧИНАТА СЕ ОКАЗА В НОВИЯ ПРОЦЕСОР. ДНЕС ЗАКУПИХ ДРУГ ОТ ДРУГ МАГАЗИН И ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ НА МЕСТОТО. ПРИВЕТ от ЛОВЕЧ ---КОЦЕВ. |
|
|
 |
|