|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Озонатор Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:04 Заглавие: Въпрос за Озонатора на Млад Конструктор |
|
|
На схемата http://www.mladkonstruktor.bg/Ozon.htm R2 към кой от изводите на транзистора трябва да го свръжа (C, B, E)?
Kak да разбера кое е вход (*) на звънчевия трансформатор? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
Не е транзистор, а тиристор и неговите изводи не са | Цитат: | | транзистора трябва да го свръжа (C, B, E) | и при положение, че тези понятия не са ясни по добре не се захващай.
Съвет. |
|
|
 |
Озонатор Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 0:06 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Не е транзистор, а тиристор и неговите изводи не са | Цитат: | | транзистора трябва да го свръжа (C, B, E) | и при положение, че тези понятия не са ясни по добре не се захващай.
Съвет. |
E, малко недочитане. Но след дълго ровене в справочниците видях, че е тиристор, а не транзистор.
А на първият върос може ли да получа отговор?  |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 6:59 Заглавие: |
|
|
| Към УЕ или управляващ електрод, ама интересно другит два как ще гу намериш ако не ти е ясно че това е УЕ. ... какъв ти е тиристора, му тия двата отдолу на схемата /като казано от селския майстор/, трябва да имаш преход, а кой от тях е УЕ .. кажи какъв е тиристора и ще ти кажа, дано си си взел тиристор де а не триак .... ако искаш да установиш оитно взема една крушка 12 В връзваш я на един от тия двата м-у които има преход на другия подаваш +12 а другия край на крушката на маса. Кат подадеш на третия крак напрежение, положително крушката трябва да светне и да не спира да свети след като прекратиш подаването + към третия крак, та е тоя трети крак се казва УЕ. |
|
|
 |
Озонатор Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 11:30 Заглавие: |
|
|
| Аз тиристора го разгадах, отворих справочник и му намерих гейта, А и К, върах го, но не мога да определя "звездите" (входовете) на бобините на звънчевия траф. ЗА пръв път връзвам схема и не съм наясно. Замерих бобините и по-високо омната е тази, на която трябва да пусна 220 V. Е добре, на кой от изводите на пусна фазата и на кой нулата, ей това не знам как да разбера. Изводите са 4, по 2 за намотка, е на кои от 2-та да пусна фазата, акк да разбера. Крачетата на трафа са номерирани (1-10). На 1, 5, 6 и 10 са изводите. |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 17:05 Заглавие: |
|
|
Намерил си ГЕЙТА на тиристора? _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 17:27 Заглавие: |
|
|
| koko___ написа: | | Намерил си ГЕЙТА на тиристора? |
A какво трябва да значат тогава обозначенията на изводите G A K? До колкото си спомням в учебниците под Гейт се разбира управляващ електрод.
Ако греша ме поправете! |
|
|
 |
Озонатор Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 22:42 Заглавие: |
|
|
Айде, озонатора тръгна.  |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 2:36 Заглавие: |
|
|
| Озонатор написа: | Айде, озонатора тръгна.  |
нали аз отдосто време го имам само дето малко пове4е шум вдига бая плющи пък и да ти кажа наскоро смених крушката .. предната беше нова .. ама не знам как и е влезнал въздух да не би да е пробило стъклото някаде  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|