|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 13:33 Заглавие: Въпрос за "регулатор 11" на Неомонтана |
|
|
Преди време си поръчах този регулатор, но тези СМД елементи се оказаха доста упорити. След като се търсихме с тях цял следобед по килима, след това пък видях доста зор докато ги запоя на платката.
Съответно доста ги понагрях и май повредих някой от транзисторите. Сега като го включа, на изхода има само около 190 волта независимо от положението на тримера. Въпросът ми е за това с какви мога да ги сменя (транзисторите), но с по-макроскопичен корпус, че тези са доста опърничеви
Предварително благодаря! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
charge_r Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 06, 2006 16:24 Заглавие: problema |
|
|
Ами мисля че става дума за един резистор , който е на платката в пареалал с потенциометъра. Просто го разпой и всичко ще е ОК . Надявам, се да съм ти помогнал. Скоро правих такъв регулатор и ми "беля" главата. Мислех че не работи. Предполагам става дума за схемата със софт стартът - за по-дълъг живот на лампите. Успех !! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|