Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с мастилено-струен Canon
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
genhack
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:10    Заглавие: Проблем с мастилено-струен Canon Отговорете с цитат

Имам canon BJC-2100. Изпринтирал съм 4-5 оригинални патрона по 140стр, и един неоригинален. Принтираше си идеално,но спря изведнъж! Пускам му вчера една тест страница(да се раздвижва от време на време) и всичко си беше ОК. Днес почвам да принтирам - взема листа,уж принтира, а не пуска мастило! 100% не е свършило, патрона е на 15стр, пък и като докосна главата леко върху салфетка и остава почти петно от мастило. Няма черни линии, петна и т.н. като при запушена глава. БЕЛИ СТРАНИЦИ. Не е от windows-a, защото при откачен кабел, като пусна тест страница пак не пуска мастилце. Казвайте как да го оправя това животно.

П.С. Един познат има същия принтер и ползва САМО ориг. патрони и го има същия проблем в момента!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

genhack написа:
Имам canon BJC-2100. Изпринтирал съм 4-5 оригинални патрона по 140стр, и един неоригинален...

Принтера си е твой от нов (купен от магазина) или не?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
genhack
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Oт магазина съм си го купил, на 3,5 годинки е. Вярно че го ползвах много рядко до преди половин година, когато бях неук и не знаех за риска от запушване. От няколко месеца принтирам по мин 5-6 страници на седмица, че даже и повече профилактично
Върнете се в началото
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 10:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш л.с.
п.с. Аз имам два такива принтера и вече непомня колко съм принтирал на тях. Много съм доволен от този Canon, а за консумативите не е от това според мен, аз ползвам само рефил /спринцофки с мастило/ и си ги зареждам и до сега никакъв проблем а съм ги презареждал много пъти.
От къде си?
Върнете се в началото
genhack
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 10:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Запушване на главата ми беше първата мисъл, която ми дойде. НО защо прави петно върху носна кърпичка(ако докосна ГЛАВАТА до нея). Благодаря много за информацията за отпушването. Само не ми стана ясно колко да се потопи главата, защото ако повече от сантиметър, ще се намокрят и конекторите.
От Варна съм, казвай ако си измислил нещо, брат ми е в София и мога да го пратя там Very Happy
Върнете се в началото
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 11:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако почистиш главата както ти казах няма каво да и стане бъди спокоен. махаш патрончетата и потапяш цялата глава. Ако те е страх тогава занеси принтера на някой които се е занимавал с това. Това е което мога да те посъветвам.
п.с.Ако главата е изгоряла няма да помогне нищо, но ако е запушена ще се отпуши.
Върнете се в началото
genhack
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 11:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Въобще не ме е страх Very Happy Very Happy Very Happy . Бях чул че се слага подобен разтвор 3-4милиметра в чинийка и се потавя главата отгоре - т.е. не се мокрят пиновете. По твоите думи разбирам, че дори и да ги намокря няма да е проблем, така ли?
Върнете се в началото
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Моята съм я киснал цялата и след това я изплаквам на мивката подсушавам я и я слагам в принтера и всичко е ок, казвам защото съм го правил много пъти.
Върнете се в началото
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен ме сполетяха изгорели дюзи - симптомите са същите, цената на нова глава е колкото на два нови принтера.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
genhack
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 7:21    Заглавие: Отговорете с цитат

ЛОШО, много лошо. Направих процедурата по отпушването, въпреки че не ми се вярвше да е запушена. Резултатът беше че пусна малко от цветните мастила в разтвора и при докосване върху салфетка пуска освен черно и по малко циан,магента и жълто. НО пак прави същия номер - не пуска мастило - вече си мисля че проблемът ми е като на Ilian359. На изгоряла глава ми прилича, колкото и да не ми се иска. Пък нова е хохоохо не благодаря. Има вариант със само черна глава(без патрони, като на хп) за 900стр, струваща 58лв. Не съм сигурен дали е добра инвестиция само, после дали ще може да се пълни никой не ти казва.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети