| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 08, 2005 14:52 Заглавие: Предложете интегрална схема |
|
|
Става дума за усилвател за кола - да се захранва директно от акумулатора, 30 - 40Вт. Проблемът е следния: Колоните са с импенданс 8Ом . Не знам дали ще се намери подобно чудо на техниката, но все пак ако някой знае подобна схема или някакво мостово свързване моля да помага!!! Благодаря Ви предварително! _________________ eng. M.Gelkov |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 08, 2005 18:37 Заглавие: |
|
|
30-40W в кола можеш да изкараш само с високо захранващо напрежение,т.е. трансвертер12-+/-30V.Това съответно води до куп други проблеми.Има интегрални схеми с тази мощност,но искат товар не повече от 2 Ома.Избирай вариант и действай!Ако се спреш на варианта с трансвертер,най-добре ще ти работи нещо от фамилията STK. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 15:38 Заглавие: |
|
|
И аз стигнах до извода че върху 8Ом няма да се полчи. Мислех да се спра на ТДА85ХХ фамилията има готини 4 канални схеми - прили4на мощност 35Вт/ 4Ом при захранване 13.4В ама 6а видим не го правя за себе си и ще го мислим по - нататак. Между другото продават ли се готови трансфертери за кола и ако да къде и на какви пари??? _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
MITASHKI Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 15:54 Заглавие: |
|
|
| Предлагам mPC2500.Можете да си изтеглите PDF от нета.Свържете два говорителя паралел по 4ома.Готово мостово. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 22:55 Заглавие: |
|
|
Във Варна се продавт някакви готови трансвертери,които по приказките на продавачите са добри,ама кой продавач не хвали стоката си Иначе HITACHI също имат много добри чипове 4Х35 и 4Х40W.Но и те работят големите мощности на 2 Ома.За тези от фамилията TDA нямам впечатления,но старите им чипове-двуканалните-бяха голяма изгъзица.Капризни,склонни към самовъзбуждане с и без повод,гърмяха при най-малкия гаф.За разлика от тях,схемите на TOSHIBA-ТА 8205,10,15,20 и 21 бяха и са железни.Можеш да ги повредиш само при обратно включване на захранването. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 16:49 Заглавие: |
|
|
да във варна се продават 45 лв струва едно такова нещо 300 вата на 30 волта
))
магаина на райко или там къв беше ) абе на илия димитров спирката
аз съм си зимал такива и за 30 40 вата няма да имаш никъв проблем )) аз съм го пускал на туба 100 вата ) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
Магазина е на Райчо Кехайов.Не съм ги пробвал тези блокове,защото,честно казано се страхувам.Страхувам се да не изгоря,защото ако нещото не стане,при мен клиента не плаща нищо.Който е навит,да опита.Дадох идеята,защото съм ги виждал в магазина.В края на краищата ако някой търси въже,ще му кажа от къде да го купи.После той може да се обеси с него,ама аз откъде да зная за това На мен ми стига вградения усилвател на CD-то,което имам в колата.4Х40 за мен е повече от достатъчно(да не говорим за съпругата,която е ДОКТОР и ме изкарва глух),така че от мен е само информацията и предупреждението:ако захранването е калпаво,усилвателя ще е два пъти по-калпав! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 22:04 Заглавие: |
|
|
| колко колони са? има ли фронтови и тилови и колко лентови са? |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 22:19 Заглавие: магазин |
|
|
| къде беше магазина на райко |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 20:50 Заглавие: |
|
|
| Правил съм озвучаване на автомобил с ТДА 8563 като ампа захранваше задните говорители 2 баса+2 пищялки, а източника беше плеър+мп3 на LG 4 канален. Звука много се хареса на клиента както мощността (аз не можах да го слушам до дупка) му така и качеството. Правя уговорката, че басите бяха с чувствителност над 90дб/вт/м. |
|
|
 |
|