| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 16:13 Заглавие: Отвратителен проблем със HDD IBM 80GB. |
|
|
| Харда си работеше като втори хард на компа ми. Изключих записвачката си от захранването и включих един от онези датчици за температура дето ги има по кутиите, и забелязах че ми е изчезнал втория хард. Рестартирах и влязох в биоса и там установих че този хард не се разпознава в биоса. Сложих го на друг компютър и там същото не се разпознава от биоса / а иначе си се развърта чува се че главата мърда а в биоса нищо /. Какво му е станало на келявия хард според вас и има ли начин да се оправи? 10х предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 18:47 Заглавие: Re: Отвратителен проблем със HDD IBM 80GB. |
|
|
| JoDo написа: | | Изключих записвачката си от захранването и включих един от онези датчици за температура дето ги има по кутиите, и забелязах че ми е изчезнал втория хард. Рестартирах и влязох в биоса и там установих че този хард не се разпознава в биоса. Сложих го на друг компютър и там същото не се разпознава от биоса / а иначе си се развърта чува се че главата мърда а в биоса нищо /. Какво му е станало на келявия хард според вас и има ли начин да се оправи? 10х предварително. | .
От това което си написал, си мисля, че като не си изключил IDE кабела от CD-то, затова е не ти го е намерило дъното. Не знам как са ти джъмперите за Master/Slave.
Пробва ли да закачиш отново захранването на CD-то. И какво става.
Пробвай и самостоятелно да е на IDE-кабела. Ако тогава се появи, трябва да си внесеш корекция на Master/Slave. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
| Не е това сигурен съм. А и го закачах на друг комп само него без др. устройство. Притеснява ме да не е изгорял, но кое може да е защото както казах се развърта и главата се чува че се движи по диска.? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 22:02 Заглавие: |
|
|
Компа работеше ли като издърпа захранването?IDE У-ва се включват и изключват само при изключен компютър.Най вероятно се е прецакал интерфейса в диска.Пробвай да го смениш с друг от същия модел на който примерно е повредена механиката.  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
| Какво е дъното? |
|