Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

търся схема за IR

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tom_catmaster
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 15, 2005 17:05    Заглавие: търся схема за IR Отговорете с цитат

иксам да си напрява един IR за PC то ама нямам схема и немога да си намеря ако някои може да ни даде линк или нещо др ще сам му мн благодарен !!!!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 15, 2005 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Има бутон търсене.
Използвай го и чети. Темата е обсъждана нееднократно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 16, 2005 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами търси в руските сайтове-колкото щеш!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Дек 16, 2005 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето схема на USB IrDA.

А от тук можеш да свалиш datasheet-и и драйвери за чипа.
http://fileshare.eshop.bg/downloadsm/17256/MOSCHIP_MCS7780.html
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 20, 2005 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

За IrDA можеш да прочетеш в user guide на MCP2120/50 Developer Board-a. Аз съм се захванал да си направя. MCP2120 се намира в BG. Интересното е, че там има и вариант без TFDS4500 (който поне според мен не се намира в БГ), а с дискретни елементи и два ОУ. Аз го подкарах за малко като го вързах директно към IrDA на дъното ми, но понеже не ползвах фото диод а транзистор, а и платката ми не беше от най-добрите, та сега подготвям нова. Ако искаш направил съм си схемата на Eagle и платката и мога да го постна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Янев
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:17    Заглавие: Имам такова устройство Отговорете с цитат

Имам направено такова устройство,направено с TFDS4500, тъй като и на мен ми трябваше, но впоследствие ми минаха мераците и мога да ви го предоставя срещу 12 лева. Проблема е че се намирам във Варна, а не знам Вие от къде сте.Устройството се включва в IrDA-куплунга на дъното, който обикновено е 5-пинов и се използват крачетата +5v / маса / TX / RX .Правят се и няколко настройки в Биоса. Ако имате интерес -пишете ми на [email protected]
Върнете се в началото
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно дискретния вариант: направих го най-после и тръгна. Използвах два инфрачервени диода от стара мишка - единия излъчва, другия вързан обратно приема. За сега разстоянието е малко, но работи добре на 115200 bps. Източих си нокиата и ъплоаднах некви екстри - никви грижи. Настройките в Bios - Full duplex HPSIR (Standard IrDA), Tx invert - no, Rx invert - yes. Цената на всичко ми излезе под 5 лв. MCP601 + LF393 = 2 лв, другото са съпротивления и кондензатори за стотинки. Платката ецнах и пробих сам по методата на принтера.
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2005 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

darkyp написа:
Относно дискретния вариант: направих го най-после и тръгна. Използвах два инфрачервени диода от стара мишка - единия излъчва, другия вързан обратно приема. За сега разстоянието е малко, но работи добре на 115200 bps. Източих си нокиата и ъплоаднах некви екстри - никви грижи. Настройките в Bios - Full duplex HPSIR (Standard IrDA), Tx invert - no, Rx invert - yes. Цената на всичко ми излезе под 5 лв. MCP601 + LF393 = 2 лв, другото са съпротивления и кондензатори за стотинки. Платката ецнах и пробих сам по методата на принтера.

и аз направих една схема с инфрареда на стар ГСМ мисля беше TFDU4100

suxfan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2005 18:54    Заглавие: Re: търся схема за IR Отговорете с цитат

Tom_catmaster написа:
иксам да си напрява един IR за PC то ама нямам схема и немога да си намеря ако някои може да ни даде линк или нещо др ще сам му мн благодарен !!!!

Виж на дъното дали няма изводи за IR, повечето имат просто не са изведени, отиваш до наи близкия сервиз за GSM-и не може да нямат от повреден GSM IR датчик, ето и схема на свързване.
http://evm.wallst.ru/main/irda/
Има и в страницата на Младконструктор такъв IR Wink
http://www.mladkonstruktor.bg/e-shop/shopping/product_details.php?id=26&product_id=1859
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети