|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
georgi61 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 1:31 Заглавие: Търся данни за асансиорен ел. двидател тип АСФ112 2-4 |
|
|
Търся данни за асансиорен ел. двидател тип АСФ112 2-4.Моля ако някои може да ми предостави съпротивлението на между фазовата намотка и бр. на навивките в канал.
За което ви благодаря предварително!!!
Ел. двигателя който притежавам няма мощност и вдига по-голям ток от номиналния и вози само 2 лица вместо 4.
Имаме съмнения , че проблема е в ротора на двигателя.
ако смятате че това е така (заради ротора няма мощност и да вдига по-голям ток от номиналния) моля потвардете!при условие че съпротивлението на 3-те фази на ел. двигателя е семетрично(2,9 ома) тока на трите фази е също симетричен(6 А).при слизане на кабината надоло и( 4 А )при слизане на кабината. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
decho Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 9:26 Заглавие: |
|
|
| Да не би да не е балансирана кабината. При празна кабина трудно ли тръгва надолу? Натовари асансьора с половината полезен товар и премери дали е еднакъв тока в двете посоки, или завърти наръка да видиш дали е балансирана добре кабината. Ако е добре, проблема остава да е в ротора. Провери дали не са разместени ламелите на ротора. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 16:31 Заглавие: |
|
|
Асансьора е сметнат така, че противотежестите са по- тежки от кабината с половината полезен товар, т.е. ако е за 4 лица /320 кг./, противотежестите са с 160кг. повече от кабината. По тази причина празна кабина се движи по- лесно нагоре. А при теб проблема може да е от много старо трансмисионно масло в редукторната кутия. Виждал съм с очите си неработил през зимата асансьор да тръгва ужасно трудно. Спирачката регулирана ли е?
4А при качване и 6А при слизане на кабината, ако съм разбрал правилно?
Извинявам се, не съм прочел предния отговор
Наистина, при отпусната спирачка трябва да можеш да движиш механизма на ръка. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 0:55 Заглавие: Re: Търся данни за асансиорен ел. двидател тип АСФ112 2-4 |
|
|
| georgi61 написа: | Търся данни за асансиорен ел. двидател тип АСФ112 2-4.Моля ако някои може да ми предостави съпротивлението на между фазовата намотка и бр. на навивките в канал.
За което ви благодаря предварително!!!
Ел. двигателя който притежавам няма мощност и вдига по-голям ток от номиналния и вози само 2 лица вместо 4.
Имаме съмнения , че проблема е в ротора на двигателя.
ако смятате че това е така (заради ротора няма мощност и да вдига по-голям ток от номиналния) моля потвардете!при условие че съпротивлението на 3-те фази на ел. двигателя е семетрично(2,9 ома) тока на трите фази е също симетричен(6 А).при слизане на кабината надоло и( 4 А )при слизане на кабината. |
Това че съпротивлението е еднакво не е гаранция че повредата не е от статорните намотки.По принцип на ротора няма кой знае какво да му стане по чести повреди се случват в статора.Опитаи се да измериш токът и в трите фази защото може да има междунавивково късо съединение,тогава токът в 2 от фазите ще е по-голям,то ще се усети.Това е наи честата повреда която съм наблюдавал при този тип двигатели. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|