Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с PC

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dian_Stanev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Razgrad

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 17:29    Заглавие: Проблем с PC Отговорете с цитат

Значи моя компютър ми прави проблеми.От известно време издава звуци???Не знам защо.Първо мислех че имам вирус.Обаче имам Norton AntiVirus 2005 и нищо не намира.Почнах да се съмнявам в него.Сложих си Kaspersky.Намери някакви троянци и мисля че ги изтри.И таман си мислех че като ги няма ще спре да издава тия звуци,ноо не!Мисля че и вентилатора ми нещо почва да се узорва.И сега уж нямам вируси и пак ги има тез звуци.Не знам вече какво да правя по въпроса.На моменти и курсора на мишката спира да се движи и после се оправя.Какво става вече не знам???? Помогнете! Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 17:45    Заглавие: Отговорете с цитат

какви са тия звуци.като не можеш да ги запишеш поне ги опиши някак.
как иначе да разберем какъв ти е проблема
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: с.Горно Нанадолнище

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Мисля че и вентилатора ми нещо почва да се узорва.

Ами смажи го с машинно масло.(или с ЧУК) Very Happy Very Happy
Tolev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2006 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако под "звуци" разбираш тонове с различна последователност които чуваш от системния говорител на РС-то, то предполагам има смисъл са се "заслушаш" в тях... BIOS-ите на повечето дъна са програмирани така че да сигнализират за евентуални неизправности с поредица от звукови сигнали. Ето ти един пример за Award BIOS:

а) 1 long, 2 short -> Video adapter error. Either video adapter is bad or is not seated properly. Also, check to ensure the monitor cable is connected properly.
б) Repeating (endless loop) -> Memory error. Check for improperly seated or missing memory.
в) 1 long, 3 short -> No video card or bad video RAM. Reseat or replace the video card.
г) High frequency beeeps while running -> Overheated CPU. Check the CPU fan for proper operation. Check the case for proper air flow.
May also be due to excess heat. Check the CPU fan or BIOS settings for proper fan speed.

Съдейки по коментара ти за вентилатора, може би става въпрос за точка "г"...

Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети