| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 21:33 Заглавие: Относно асинхронни двигатели |
|
|
Два съвсем еднакви асинхронни двигателя(накъсо съединен ротор),по форма,размери и производител,година на производство,непренавивани,абе близнаци
отвсякъде,а с различна мощност.180/120 вата.Досега мислех че мощността зависи от сечението на статорния и роторния магнитопровод,както при трафовете.Естествено и сечението на намотките за да издържат номиналния ток.Дали само по сечението на проводника се различават,та да им дават различни мощности?И дали
този с по-малката Р развива същата като другия,но за по-малко време(преди да прегрее)Благодаря ви за мненията! _________________ [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 22:01 Заглавие: |
|
|
Вероятно по сечение на проводника но може и и в сърцевините да има разлика.Колкото до товара въртящия момент на единия е по малък а оборотите може да са еднакви.Тоест по малкия ще клекне при определен механичен товар който пък по- големия би понесъл.Така си мисля аз но малко съм ги позабравил тези неща.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
hristo24 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 22:26 Заглавие: |
|
|
| Според мен е трудно да се даде категоричен отговор,но понеже мощността не е много голяма и освен това не се различават кой знае колко много,възможно е само корпусът да е еднакъв а намотките и магнитопровода не. Иначе не ти препоръчвам да ги претоварваш - по-добре вярвай на табелките.Като цяло това са най-дуракоустойчивите мотори,но все пак и те горят:).Не си позволявай претоварване повече от 100% за повече от няколко минутки:).Много зависи и от охлаждането и режимът на работа(кратковременен,повторно кратковременен и т.н.) |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 14:42 Заглавие: |
|
|
На външен вид чугуненият корпус е същия, но вероятно пакетите от ламели са различни. Направена е просто унификация на корпусите. Все пак следвай горните съвети! _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
hristo24 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 18:56 Заглавие: |
|
|
| Евентуално ако кажеш за какво ти трябват може и още съвети да се появят:) |
|